Εισήγηση Β. Παντελίκιζη για τον ΔΗΡΑΣ ΚΩ

Δεκέμβριος 18, 2014
jumbo-banner
Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Θα κάνω μια μικρή  αναδρομή στο Σεπτέμβρη του 2014,στις 09/09/2014 για την ακρίβεια το βράδυ που δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Δήμαρχο ,αναθέτοντάς μου τη διοίκηση του ΔΗΡΑΣΚ. Μεγάλη η τιμή για μένα και φυσικά πολύ μεγάλη η ευθύνη ,αφού επέλεξε μια νέα Δημοτική Σύμβουλο (όχι ηλικιακά) ,για Πρόεδρο στον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό της Κώ.

Την επόμενη ημέρα 10/09/14 το πρωί ,είμαι στο Σταθμό……. αυτό που είδα και ένοιωσα ,δεν το έχω μοιραστεί  με κανένα… Όμως από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα ,μετά από τρείς (3) μήνες η κατάσταση του Σταθμού ,δεν είναι η ίδια.
Πίστευα αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση ,μαζί με όλα τα μέλη του  ΔΣ, ότι θα συνεχίζαμε από το σημείο που το άφησε  το προηγούμενο ΔΣ του Σταθμού, αλλά  δυστυχώς σημείο αναφοράς ,δεν βρέθηκε για τη συνέχισή του. Αρα έπρεπε να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Το πρώτο που ζήτησα να μάθω ,ήταν η οικονομική  κατάσταση του Σταθμού ,  από τον Λογιστή, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχο τμήμα εντος του Σταθμού  , ο οποίος μου προσκόμισε τα   οικονομικά στοιχεία  έως τις 30/08/2014.
Ο τζίρος του Σταθμού από 01/01/2014 έως 30/08/2014  ήταν 16.000,00€.
Η μισθοδοσία των εργαζομένων αυτούς τους οχτώ μήνες ήταν 208.000,00€.

Μόνο η μισθοδοσία ,γιατί έξοδα και λογαριασμοί , έρχονται συνέχεια και φοβάμαι ότι δεν θα σταματήσουν να έρχονται..
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι ,η μηχανή που λέγετε ΔΗΡΑΣΚ ,δεν δούλευε….. φυσικά ,με την ευθύνη κάποιων ,χωρίς να θέλω να αποδώσω ευθύνες αυτή τη στιγμή.
Η δήλωση του Δημάρχου ήταν ξεκάθαρη , ο ΔΗΡΑΣΚ πρέπει να συνεχίσει στηριζόμενος στα πόδια του, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας και ανοίγοντας τις πόρτες του Σταθμού στην κοινωνία,  στα σχολεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ,φορείς, πολίτες που έχουν υλικό και θέλουν να το μοιραστούν, επαγγελματίες που θέλουν να καταθέσουν  τις γνώσεις τους…

«ΕΛΑΤΕ  ΚΑΙ  ΜΕΣΑ  ΑΠΟ ΤΟ  ΔΗΡΑΣΚ  ΠΕΡΑΣΤΕ  ΤΑ  ΟΝΕΙΡΑ  ΣΑΣ»    είπε ο Δήμαρχος στους μαθητές και καθηγητές των Λυκείων ,στη συνάντηση που είχαν στις 11/10/1014.
Ετσι λοιπόν ξεκινήσαμε να διαμορφώνουμε το πρόγραμμα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου ,με εκπομπές νέες ,που θα βλέπετε σιγά σιγά ,πλαισιωμένες από μαθητές ,πολίτες, ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας, επαγγελματίες  κλπ.
Ξεκινήσαμε ,με αργά βήματα να  προσπαθήσουμε να δουλέψει ο ΔΗΡΑΣΚ, να δημιουργήσουμε βήμα διαλόγου και επικοινωνίας πολιτών και φορέων σε τοπική κλίμακα και να συμβάλει στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα τοπικά προβλήματα.
 
Οι εργαζόμενοι επιδεικνύουν φιλότιμο προσπαθώντας να εργαστούν βάση του πλαισίου που τους δόθηκε από το ΔΣ ,κάποιοι με περισσότερο φιλότιμο , άλλοι με λιγότερο ,κάποιοι άλλοι με καθόλου φιλότιμο  και  οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς σε αυτούς που δουλεύουν σκληρά .
Βέβαια πρέπει να αναφέρω ότι όλοι οι εργαζόμενοι  στις συναντήσεις που είχαμε, τόνισαν την ανάγκη της συλλογικής εργασίας και του σωστού καταμερισμού καθώς και την ενημέρωση της κοινωνίας με σοβαρότητα και εγκυρότητα.

Δημιουργήσαμε τμήματα εργασίας στο Σταθμό ,αναθέτοντας συγχρόνως ευθύνες και αρμοδιότητες στους εργαζόμενους , προσπαθώντας για καλύτερες αποδώσεις στα αντίστοιχα τμήματα .Η απόδοση  στα τμήματα δεν είναι ακόμα η προσδοκώμενη.
Αυτές τις μέρες ,ξεκίνησε πιλοτικά το ΡΑΔΙΟ ΚΩΣ να εκπέμπει ξανά, στους 98.
Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και θα θέλαμε να το στηρίξετε ακούγοντάς το.
Οι προσπάθειες γίνονται από όλους και πιστεύουμε ότι με περισσότερη εργασία  και καλύτερη διαχείριση , ο σταθμός θα σταθεί στα πόδια του.
Σήμερα, ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο ,έκτακτη επιχορήγηση ,για τη μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα ,ασφαλιστικές ρυθμίσεις, έκτακτα έξοδα ,εισφορές, πληρωμή ορκωτού Λογιστή….. χωρίς να σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε  οικονομικά. Αντίθετα σας αναφέρω ότι εκτός από τις πωλήσεις , έχουμε ξεκινήσει  και εισπράξεις παρελθόντων ετών, μείωση εξόδων κλπ.

Να αναφέρω ενδεικτικά  οι εισπράξεις από νέες πωλήσεις το 2μηνο αυτό (Οκτώβρης-Νοέμβρης     είναι 10.745.00€ .
Στα έκτακτα έξοδα συμπεριλαμβάνονται οι εγγυητικές που πρέπει να καταβάλουμε στην DIGEA ,ενημερώνοντάς  σας έτσι για  τη συνεργασία μας με την εταιρία και θα εκπέμπουμε πλέον από τις 29/12/14  μέσω της DIGEA ,από την Αστυπάλαια έως τη Σάμο.
Όλα όσα γίνονται ,νέες εκπομπές ,νέες συνεργασίες ,τοπικές παραγωγές, η βελτίωση σήματος στο νησί, δείχνουν ότι παλεύουμε να παραμείνει ο ΔΗΡΑΣΚ ζωντανός ,είναι ο μοναδικός  Δημοτικός   ραδιοτηλεοπτικός και διαδικτυακός  σταθμός στη Δωδεκάνησο και πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει.
Να συνεχίσει και να λειτουργήσει σαν γραμμή σύνδεσης  με τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου , σαν σύνδεσμος επικοινωνίας  με τους απόδημους , να αναδείξει   την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Κώ αλλά να προσπαθήσουμε και όλης της Δωδεκανήσου.

Να συνεχίσει να λειτουργεί ,αλλά όχι εις βάρος των πολιτών του νησιού , ξεκαθαρίζω ότι θα συνεχίσει  να  δουλεύει από δω και μπρός  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Η επιχορήγηση από τον Δήμο είναι 150.000,00€ και δεν θα ζητηθεί άλλη για το 2015, τα υπόλοιπα θα τα βρεί ο Σταθμός ,με ότι αυτό σημαίνει. Περισσότερος χρόνος εργασίας; Λιγότερο προσωπικό; Ακόμα λιγότερα έξοδα; Ανεύρεση περισσοτέρων  εσόδων;
Εκείνο που  θέλω  είναι, να συνεχίσω να βλέπω στα μάτια τις συμπολίτισσες και συμπολίτες μας  και  με αξιοπρέπεια   να διατηρηθούν οι θέσεις   εργασίας.

Ευχαριστώ
Παντελίκιζη Βάσω

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot