×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Γ.Μαχαιρίδης: "Δεν ζητάμε λεφτά από την κυβέρνηση, αλλά αρμοδιότητες!" (video)

Απρίλιος 30, 2014
jumbo-banner

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην αίθουσα της Μαρίνας Κω.
Στο πάνελ μαζί του βρισκόντουσαν οι: Σοφός Νίκος, Γαβαλά Κατερίνα, Σβύνου Ειρήνη, Βαμβακούση Μαρία, Κίννας Εμμανουήλ και Παπαλεξανδράτου Ξένη.

Ο κ.Μαχαιρίδης ξεκίνησε την εισήγησή του ευχαριστώντας τους υποψήφιους της παράταξής του από την Κω και αναφέρθηκε στην περιοδεία τους στην πόλη και τα χωριά του νησιού μας που πραγματοποιείται αυτό το διήμερο.
Έκανε μία σύντομη αναφορά στον θεσμό της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα ακολούθησε τον Ευρωπαϊκό βηματισμό. Πολύ σημαντική η απόφαση (πριν 1,5 χρόνο) να μεταφερθεί η διαχείρηση των πόρων του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια, αφού είναι μηδαμινή η χρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους. Επιλέον, όπως είπε, ξήλωσαν 200 υπαλλήλους (από τις Περιφέρειες) χωρίς ποτέ να αναπληρωθούν με αποτέλεσμα οι Περιφέρειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως έχει ολοκληρωθεί το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού, το επιχειρησιακό πρόγραμμα τουρισμού και πως βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα.

Επιπλέον ο κ.Μαχαιρίδης αναφέρθηκε στα έργα της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 79 εκατομμυρίων, που ανέρχονται στα 45, από τα οποία 32 είναι τελειωμένα, 2 στην φάση ολοκλήρωσης και 4 σε προχωρημένη φάση.



Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην υγεία τόνισε πως είναι τραγικό το 2014 στα νησιά μας -με τόσους επισκέπτες- να υπάρχει αυτή η στελέχωση στις δομές της υγείας και επεσήμανε πως θα έπρεπε να δωθούν οι αρμοδιότητες στην Περιφέρεια, κάτι που προέβλεπε ο Καλλικράτης αλλά καταργήθηκε εν μία νυκτί.
{youtube}F0kWwYCdhlI{/youtube}

Για το νησί της Κω την περίοδο 2002-2014 είπε πως έγιναν 68 έργα, από τα οποία 39 είναι οδοποιΐας, 19 σχολικής στέγης, 4 για το περιβάλλον και αντιπλημμυρικά, για δημόσια κτίρια, τουρισμό, πολιτισμό και αθλητισμό.
Σε ερώτηση της κας Δανελλάκη (Kostoday) ο κ.Μαχαιρίδης υπογράμμισε πως το 2ο Γυμνάσιο, τα Δημοτικά σχολεία Κεφάλου και Καρδάμαινας, το σύνολο των οδικών δικτύων που έχει να κάνει με το Επαρχιακό και Περιφερειακό δίκτυο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αναφερόμενος στα οδικά έργα: Πυλί-Κως, Πυλί-Κέφαλος, Ψαλίδι-Θερμά.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot