×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Γ.Κυρίτσης: Συζήτηση με Ιατρικό Σύλλογο για δημόσεις δομές Υγείας & ΚΥΑ

Δεκέμβριος 07, 2013
jumbo-banner

Πρωτοβουλία Γ. Κυρίτση για συζήτηση με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών Κω με θέμα τις δημόσιες δομές Υγείας και το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας

Με επιστολή του προς τους Προέδρους των Συλλόγων Ιατρών και Νοσοκομειακών Ιατρών Κω ο Γ. Κυρίτσης, καλεί τα Δ.Σ. των δύο συλλόγων προκειμένου να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας αλλά και με τις δομές της δημόσιας υγείας.

Αναφερόμενος σε αυτή την πρωτοβουλία, ο κ. Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε :

'' Αναλάβαμε πρωτοβουλία για να κάνουμε αυτό που και δεν θέλει και δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή.

Το θέμα του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας πρέπει να συζητηθεί και με τους επιστημονικούς φορείς των γιατρών μας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις, όπως με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κω και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Οφείλουμε να συζητούμε ανοιχτά και δημόσια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες, μέσα από μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

Οφείλουμε να ακούσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις των ανθρώπων που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με την προσφορά υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, στη βάση του δημοσίου συμφέροντος, του δημόσιου χαρακτήρα που πρέπει να έχει η υγεία.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας θέσης μου ότι πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε επιτέλους ανοιχτά και δημοκρατικά, μπροστά στους πολίτες, για όλα τα θέματα που αφορούν στο νησί μας.»

Ακολουθεί η επιστολή του Γ. Κυρίτση προς τους δύο Προέδρους.

 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κως 05/12/2013


Κύριε Πρόεδρε


Όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεθοδευμένη προσπάθεια, υφαρπαγής και παραχώρησης μιας δομής δημόσιας υγείας σε ιδιώτες, με το μανδύα της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης.

Αναφέρομαι στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη 1.987 γιατρών και νοσηλευτών στον τομέα της υγείας για το 2014, με προτεραιότητα την κάλυψη των κενών θέσεων στις μονάδες εντατικής θεραπείας και στα κέντρα υγείας στις παραμεθόριες περιοχές.

Ζήτησα, όπως και όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, να υπάρξει αναλυτική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και να κληθούν σε αυτήν εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Κω αλλά και των νοσοκομειακών γιατρών.

Τον ανοιχτό αυτό διάλογο κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει.

Εν όψει της νέας δημοτικής περιόδου, διεκδικώντας το Δήμο Κω, μου είναι χρήσιμες και οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σας για τις δομές δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα για το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας.

Ευελπιστώ σε μία άμεση συνάντηση με εσάς και τα μέλη του διοικητικού σας συμβουλίου, προκειμένου να καταθέσω και εγώ τις δικές μου προτάσεις και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Κυρίτσης

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot