×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Γ.Κυρίτσης: «Όσοι θέλουν ως άλλοθι την υποβαθμισμένη λειτουργία του Κ.Υ Αντιμάχειας Κω, να το ξεχάσουν»

Ιανουάριος 17, 2014
jumbo-banner

Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

''Τις τελευταίες ημέρες διακινείται η φημολογία για εγκατάσταση αγροτικού γιατρού στο Κ.Υ Αντιμάχειας προκειμένου να υπάρχει μία επίφαση λειτουργίας. Είναι σαφές ότι κάποιοι επιχειρούν να αναζητήσουν ή να κατασκευάσουν άλλοθι για να προωθήσουν το στόχο της εμπορευματοποίησης μιας δομής δημόσιας υγείας.
Τους καλώ να το ξεχάσουν.

Εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτές τις λύσεις, η μη λειτουργία του Κ.Υ Αντιμάχειας δεν θα αντικατασταθεί από μία απόλυτα υποβαθμισμένη λειτουργία για να αναλάβει μετά δράση το κοπάδι των ιδιωτικών συμφερόντων που εποφθαλμιά το Κέντρο Υγείας.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή, που συνδέθηκε με αυτή τη μεθόδευση, σύντομα θα είναι παρελθόν.

Το Υπουργείο Υγείας και η ΔΥΠΕ οφείλουν να πράξουν το αυτονόητο.

Στο Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Κ.Υ Αντιμάχειας, υπάρχει διάταξη για τη μεταφορά ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ και του ΙΚΑ στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Άρα μπορούν να υπάρξουν γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας άμεσα, συνεπικουρούμενοι από αγροτικούς γιατρούς, που δε θα φύγουν από τα χωριά της περιοχής.

Υπάρχει επίσης και η συμφωνία με την τρόικα για προσλήψεις το 2014 στο χώρο της υγείας και η δέσμευση του κ. Υπουργού ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά.
Αυτός είναι ο δρόμος και δεν υπάρχει άλλος.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο.

Η Κως και οι πολίτες της διεκδικούν το αυτονόητο και αυτό που δικαιούνται. Την λειτουργία του Κ.Υ Αντιμάχειας ως πρωτοβάθμιας δομής δημόσιας υγείας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τη λειτουργία του Κ.Υ Αντιμάχειας, μέσα σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα την στηρίξει και η νέα δημοτική αρχή.
Όχι με ''συνεταιριστικές επιχειρήσεις'' αλλά με υπηρεσίες δωρεάν υγείας στους δημότες.

Έχουμε σχέδιο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο.
Αποτέλεσε αντικείμενο διαβούλευσης με τους φορείς της υγείας στο νησί και πλέον θα περάσει στους πολίτες.''

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot