×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Γ.Δεκαβάλλας:“Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη των Κυκλαδιτών”

Μάιος 23, 2014
jumbo-banner

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Με τον συνδυασμό του Γιάννη Μαχαιρίδη
“ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”
“Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη των Κυκλαδιτών”

Τις τελευταίες μέρες εκπρόσωποι του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» φαίνεται να χάνουν κάθε αίσθηση του μέτρου στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν το έργο του Γιάννη Μαχαιρίδη, λαϊκίζοντας και λοιδορώντας.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον προεκλογικό αυτό κατήφορο. Οφείλουμε όμως εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών να τους θέσουμε τα εξής εύλογα ερωτήματα:

  1. Νιώθετε περήφανοι που ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου της παράταξής σας, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, έχει αμετάκλητα καταδικασθεί με την υπ’ αριθμ. 34/08-02-2012 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αιγαίου, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος; Έχετε πει σε όσους σας ψήφισαν για το αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκε ο κ. Κόκκινος, που τώρα φιλοδοξεί να γίνει αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου; Το Δεκέμβριο του 2004, λοιπόν, ο κ. Κόκκινος προκήρυξε διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 υπαλλήλων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το Σεπτέμβριο του 2005 ο διαγωνισμός έγινε – για τα μάτια του κόσμου – αλλά ο κ. Κόκκινος πιάστηκε στα πράσα. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2005 και ώρα 15:00 κι ενώ 237 ενδιαφερόμενοι περίμεναν να συνέλθει η αρμόδια επιτροπή για να εξετάσει τα προσόντα τους, μαθαίνουν ότι στη Ρόδο είχε αναρτηθεί από τις 12:00 το μεσημέρι ο πίνακας επιτυχόντων στο διαγωνισμό – μαϊμού.
  2. Νιώθετε περήφανοι που ο συνυποψήφιος και συνοδοιπόρος σας, κ. Κόκκινος, προκειμένου να συμμετέχει στις τωρινές περιφερειακές εκλογές, ζήτησε και του δόθηκε χάρη, δηλαδή, του χαρίστηκε η ως άνω ποινή, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Διαβάστε το ΦΕΚ 554/30-4-2014/τεύχος τρίτο.
  3. Πόση ανοχή θα δείξετε ακόμη στον κ. Κόκκινο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να δείξει την πλήρη απαξία του στη δικαιοσύνη και στους νόμους; Αναφέρομαι στο γεγονός ότι ο κ. Κόκκινος στις 27-04-2014 κατέθεσε σχετική δήλωση στο Πρωτοδικείο Σύρου με την οποία δήλωσε υπεύθυνα ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα των άρθρων 117 του ν. 3852/2010, δηλαδή ότι δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα μεταξύ άλλων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, μολονότι γνώριζε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές, αφού το σχετικό ΠΔ περί απονομής χάρης δεν είχε δημοσιευθεί ακόμη και τελικώς αυτό δημοσιεύθηκε στις 30-04-2014.
  4. Ο κ. Κόκκινος, πέραν της ανωτέρω καταδίκης, έχει καταδικασθεί με την υπ’ αριθμ. 104/13-03-2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου σε με ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους με τριετή αναστολή, με παράλληλη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα (1) έτος χωρίς αναστολή, για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση. Τι σκέφτεστε να κάνετε προκειμένου να συνεχίσει την πολιτική του σταδιοδρομία ο κ. Κόκκινος, στην περίπτωση που η ως άνω δικαστική απόφαση καταστεί αμετάκλητη; Θα ζητήσετε να του δοθεί χάρη και γι’ αυτή την περίπτωση;
  5. Γιατί επιλέξατε ο κ. Κόκκινος να είναι χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και όχι Κυκλάδων; Μήπως γιατί τουλάχιστον οι Κυκλαδίτες γνωρίζουν καλά τις πρακτικές και τις πολιτικές του;
  6. Θεωρείτε ότι πρέπει η κοινωνία των Κυκλάδων να αδιαφορήσει για το γεγονός ότι ο διοικητικός υπάλληλος της Περιφέρειας, που καταδικάσθηκε για την ίδια πράξη με τον κ. Κόκκινο και που όλοι ξέρουμε ότι ήταν ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος δημόσιος λειτουργός που πέρασε ποτέ από τις Κυκλάδες, έχει απολυθεί, σε αντίθεση με τον κ. Κόκκινο που όχι μόνο δεν έχει απολέσει τη θέση εργασίας του, αλλά διεκδικεί και τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη;

        Απ ότι φαίνεται όμως ο συνδυασμός του Γιώργου Χατζημάρκου εξακολουθεί να βάζει “αυτογκόλ”, που δεν θα έβαζε ούτε ο χειρότερος αμυντικός ποδοσφαιριστής. Μόλις χθες ο υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης μας διαβεβαίωνε με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ότι ο δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης, τον οποίο επισκέφτηκε του ανέφερε “ότι η δημοτική αρχή δεν βρήκε καμία συμπαράσταση από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη (λιμάνι στις Καμάρες, βιολογικός καθαρισμός κ.λ.π.)”.

Μόλις χθες τους είχα προειδοποιήσει ότι “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Δεν με άκουσαν. Επεχείρησαν ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία τους. Μέσα σε λίγες ώρες βγήκε στα μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Σίφνου και έκανε μια εκκωφαντική διάψευση στα λεγόμενα του κ. Λεονταρίτη.

Γιατί, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Μπαμπούνης, όχι μόνο δεν είπε αυτά τα πράγματα στον κ. Λεονταρίτη, αλλά αντίθετα μόνο καλά λόγια έχει να πεί για τη βοήθεια που του πρόσφερε ο Γιάννης Μαχαιρίδης.

Μετά από αυτά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω αυτά που λέει ο κ. Λεονταρίτης για το ότι δεν με άφησε ο Γιάννης Μαχαιρίδης να πάω σε “ντιμπέιτ” μαζί του.

Ας ρωτήσει καλύτερα στα νησιά, τι γνώμη σχημάτισαν οι αντικειμενικοί παρατηρητές μετά την μεταξύ μας συζήτηση στην τηλεώραση.

Όσο για το ότι δήθεν “δεν θέλω να ακουστούν πράγματα”, στην περίπτωση κατά την οποία αυτό αποτελεί οποιασδήποτε μορφής υπονοούμενο, θα επαναλάβω αυτό που λέω σταθερά εδώ και δεκαετίες. Όποιος πολίτης θεωρεί ότι έχει να μου προσάψει έστω και το ελάχιστο, τον προκαλώ να πάει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μετά από τα παραπάνω θεωρώ ότι η αμετροέπεια και η αναξιοπιστία έχουν βαρέσει πλέον ... “κόκκινο” στην παράταξη τους. Έλεος κύριοι. Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη του λαού των Κυκλάδων.

Γιάννης Δεκαβάλλας
Υποψήφιος Χωρικός
Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot