×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Βάσω Πη: Τρία χρόνια τώρα. - «Οφθαλμοί των ώτων ακριβέστεροι μάρτυρες»

Φεβρουάριος 17, 2014
jumbo-banner

«Οφθαλμοί των ώτων ακριβέστεροι μάρτυρες»!
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.

(Σε ελεύθερη μετάφραση, άλλη η πραγματικότητα που βλέπουμε και ζούμε, και άλλη αυτή που προσπαθούν να μας πείσουν μέσα από  καταιγισμό των δελτίων τύπου!).

Τρία χρόνια τώρα με μία δημοτική αρχή, που από την μία παλεύει με τα ίδια τα «οράματα της», και από την άλλη με την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών επιλογών της.
Τρία χρόνια τώρα, που από λάθος χειρισμούς, ο τέταρτος τουριστικός προορισμός της χώρας εξαιρείται από τα χειμερινά δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, ενώ και τους θερινούς μήνες η μείωση των δρομολογίων οδηγεί σε απόγνωση δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τρία χρόνια τώρα, που βλέπουμε να γκρεμίζονται σιντριβάνια σε πλατείες. Που βλέπουμε να χάσκουν τρύπες στους δρόμους, ή και να εξαφανίζονται δρόμοι βλ. (ΤΙΓΚΑΚΙ), να αφανίζονται τοιχία βλ. (ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ), και ουδείς δεν παρεμβαίνει.
Τρία χρόνια που μυρίζουμε την μπόχα από τα σκουπίδια χειμώνα καλοκαίρι, που πετάμε ότι ανακυκλώνεται, αφού φρόντισαν να διαλύσουν ακόμα και την ανακύκλωση.
Τρία χρόνια με τα φρεάτια φραγμένα από ξερόχορτα και χώμα, με αποτέλεσμα να πλημυρίζουν οι δρόμοι με τις πρώτες ψιχάλες του χειμώνα, και με τα παρτέρια απότιστα μες στο καλοκαίρι για μήνες ολόκληρους, γεμάτα αγριόχορτα και σκουπίδια.
Τρία χρόνια τώρα, που με αφορμή  τις συνεργατικές, «ναυαρχίδα» της πολιτικής αυτής της δημοτικής αρχής (σε βαθμό εμμονής),  εγκλωβίστηκαν νέοι άνθρωποι με σπουδές και γνώσεις, χάνοντας ουσιαστικά πολύτιμα χρόνια από την πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους!
Τρία χρόνια που δεν άνοιξε το λαογραφικό μουσείο στο Χάνι, έργο ολοκληρωμένο από την δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση,  αντίθετα έγινε και αυτό θυσία στον «ιερό βωμό των συνεργατικών»!
Τρία χρόνια τώρα, που δημοτικά κτήρια «φιλέτα» λειτουργούν ως επιχειρήσεις (πάλι συνεργατικές!), και φυσικά κάτω από συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, προκαλώντας έτσι το κοινό περί δικαίου αίσθημα!
Τρία χρόνια χωρίς να τοποθετηθεί το άγαλμα «ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» στον κόμβο στην είσοδο της πόλης, αντίθετα στην θέση του ανεμίζουν κακόγουστα κόκκινο-κίτρινα πανιά εν είδει σημαίας.
Τρία χρόνια χωρίς πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας, χωρίς φεστιβάλ ιατρικών θεμάτων, χωρίς φεστιβάλ φιλαρμονικών, χωρίς δημιουργική απασχόληση των παιδιών, χωρίς βραδιές Ομήρου, εν τέλει χωρίς ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
Τρία χρόνια που τα λεωφορεία του Δήμου «μαζεύουν» τους τουρίστες από τις δέκα το βράδυ στα ξενοδοχεία με αποτέλεσμα να ερημώνει η πόλη, φέρνοντας έτσι σε απόγνωση τους καταστηματάρχες, που περιμένουν τους καλοκαιρινούς μήνες για να δουλέψουν. Τρία χρόνια που τα λεωφορεία της ΚΕΑΣ, έπαψαν να μεταφέρουν δωρεάν εργαζόμενους, συρρικνώνοντας περεταίρω με αυτό τον τρόπο, το ήδη μειωμένο εισόδημα τους!
Τρία χρόνια με ενιαίο Δήμο σε όλο το νησί, με Δημότες όμως δύο και τριών ταχυτήτων, που τους στερούν χωρίς να ντρέπονται, το αναφαίρετο δικαίωμα της φθηνής μετακίνησης, εξαιρώντας τα χωριά από τα δρομολόγια της ΚΕΑΣ.
Τρία χρόνια που όσοι συμπολίτες μας, χρειάζονται στήριξη λόγω της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζονται ως ΕΠΑΙΤΕΣ,  καθιστώντας τους έτσι ευάλωτους και εξαρτώμενους από πρόσωπα.
Τρία χρόνια τώρα που το έτσι και αλλιώς υποτυπώδες κράτος πρόνοιας, έπαψε να υφίσταται σε μεγάλο βαθμό, ο Δήμος μας που έχει την δυνατότητα να το υποκαταστήσει, κωφεύει πεισματικά σε οποιαδήποτε πρόταση, για δράση ανακούφισης των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Τρία χρόνια που δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν ΟΥΤΕ ένα δημοτικό ιατρείο, αντίθετα μονίμως προσανατολίζονται στην ιδιωτικοποίηση κάθε δομής πρόνοιας, είτε αυτή αφορά στην προστασία των ΑμεΑ, είτε στην πρωτοβάθμια παροχή υγείας. (Κ.Υ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ).
Τρία χρόνια απαξίωσης ενός τόπου, που του αξίζει μιαν άλλη Δημοτική αρχή!

Μια δημοτική αρχή που θα δημιουργεί και δεν θα καταστρέφει!
Που θα στηρίζει όλους τους πολίτες, και που δεν θα «εξυπηρετεί» απλώς τους λίγους!
Που θα σέβεται τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού.
Που θα βάλει τις βάσεις για το μέλλον του τόπου, πάντα σε συνεργασία με τους πολίτες του!
Η Κως τα επόμενα ΠΕΝΤΕ χρόνια θα έχει την δημοτική αρχή που αξίζει!

Βάσω Πη
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την
ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot