×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Άρθρο Μηνά Κιάρη για το κλειστό γήπεδο Πυλίου

Φεβρουάριος 03, 2014
jumbo-banner

Η απερχόμενη δημοτική αρχή, τις τελευταίες μέρες της θητείας της, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι, σε επίπεδο έργου, θα κάνει ότι δεν έκανε τα τρία τελευταία χρόνια.
Μάταια όμως! Το μόνο που καταφέρνει είναι να υποτιμά με τον πιο βάναυσο τρόπο τη νοημοσύνη των πολιτών του νησιού.
Εκδίδει δελτία τύπου για κατά φαντασία έργα, τα οποία βρίσκονται στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας.
Τελευταίο «κρούσμα» η κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ στο Πυλί, το οποίο υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων. Ένα «έργο» που το θυμήθηκαν όλως τυχαίως λίγο πριν τις εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι στα θέματα των αθλητικών υποδομών η δημοτική αρχή εδώ και τρία χρόνια λέει συστηματικά ψέματα.
Εξήγγειλαν προεκλογικά ένα κλειστό σε κάθε κοινότητα. Δηλαδή πέντε σε όλο το νησί!
Τι υλοποίησαν ή έχουν σε τροχιά υλοποίησης από αυτά; Τίποτα!
Ακόμα και ο Μαυρογιαλούρος θα ήταν πιο συγκρατημένος στις υποσχέσεις!
Αφού πέρασαν τρία χρόνια απραξίας φέρνουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον Σεπτέμβριο του ’13, «μελέτη» ύψους 700.000€ για κλειστό προπονητήριο στο Πυλί και ένταξη για χρηματοδότηση στο LEADER σε υπομέτρο που διαθέτει 215.000€ για όλη τη Δωδεκάνησο. Λίγο πριν συζητηθούν τα θέματα τα απέσυραν με τη δικαιολογία ότι πρέπει να «εναρμονιστούν» με το πρόγραμμα και βέβαια δεν ξανακούστηκαν!
Επανήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα, με την κοροϊδία αυτή τη φορά «βελτιωμένη»! Φέρνουν «μελέτη» ύψους 800.000€ αυτή τη φορά, για κλείσιμο του υπάρχοντος γηπέδου, χωρίς στατικά, χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις ενώ είναι γνωστό ότι η περιοχή έχει ανυπέρβλητους αρχαιολογικούς περιορισμούς, χωρίς παρκέ και κατά την προσφιλή τους τακτική χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε προχωρήσει αρκετά η διαδικασία για την αναστήλωση του ναού μεγάλης αρχαιολογικής και θρησκευτικής αξίας που βρίσκεται πλησίον του γηπέδου, ώστε να συμβάλλει στην ανάδειξη όλης της περιοχής και μαζί με το πολιτιστικό κέντρο να αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο, προφανώς δεν απασχολεί τους διοικούντες.
Όπως δεν τους απασχολεί και το ότι ένα στέγαστρο τύπου «παράγκας» στη μέση του οικισμού και δίπλα στο πολιτιστικό κέντρο μπορεί να προκαλέσει υποβάθμιση οικιστική και αισθητική.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του κ. Καϊσερλη και των αντιδημάρχων του μπροστά στην ετυμηγορία των πολιτών. Είναι επίσης αντιληπτό από όλους ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να τάξει για άλλη μια φορά λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να διασωθεί.

Όμως ανάπτυξη του αθλητισμού με προεκλογικές κορώνες και παχιά λόγια δεν γίνεται.
Χρειάζεται σχεδιασμός και δουλειά σε βάθος χρόνου στοιχεία άγνωστα σε κάποιους.
Είναι αλήθεια ότι η Κως έχει ανάγκη από ένα νέο κλειστό γυμναστήριο προκειμένου να λυθούν προβλήματα άθλησης των πολιτών και των σωματείων σε όλο το νησί.
Ένα νέο κλειστό γυμναστήριο που να μπορεί να φιλοξενήσει διοργανώσεις σε επίπεδο νομού ή ακόμα και σε πανελλήνιο επίπεδο. Άλλωστε το άνοιγμα του νησιού στον αθλητικό τουρισμό, που για μας αποτελεί στόχο, προϋποθέτει μια τέτοια υποδομή.
Η δημοτική αρχή αντί να αντιληφτεί αυτή την αναγκαιότητα κονταίνει το όνειρο για να χωρέσει στον προεκλογικό της σχεδιασμό.
Για όσους όμως από εμάς είμαστε κοντά στο μπάσκετ, και ζούμε την αγωνία , τον πόθο και το μεράκι των ανθρώπων του αθλητισμού, το όνειρο για νέο κλειστό γήπεδο παραμένει ζωντανό. Αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν ορισμένοι.

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Πυλί θα γίνει από τη νέα δημοτική αρχή της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και αυτό αποτελεί δέσμευση.
Με τις διαδικασίες που προβλέπονται για να κατασκευαστεί και όχι απλά για να εξαγγελθεί.
Με σοβαρότητα και ειλικρίνεια

Κιάρης Μηνάς
Δημοτικός Σύμβουλος με τη Δύναμη Αλλαγής

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot