×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Στήνουν καρτέρι στην κυβέρνηση

Δεκέμβριος 30, 2013
jumbo-banner

Μη αναστρέψιμη φθορά της κυβέρνησης διαπιστώνει η Κουμουνδούρου και επενδύει σε αυτή.

Η μεγάλη και ταχεία φθορά ή αλλιώς η... καταβύθιση της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ πλέον δεν κρύβεται ούτε καλλωπίζεται και στην Κουμουνδούρου «τρίβουν τα χέρια» τους με ικανοποίηση, καθώς βλέπουν να αποδίδει η τακτική φθοράς του κυβερνητικού στρατοπέδου που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, τακτική που κερδίζει δεν την αλλάζεις. Με άλλα λόγια, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή της άσκησης πολιτικής πίεσης στους βουλευτές της συμπολίτευσης, μεταξύ των οποίων κρύβονται και κάποιοι «αδύναμοι κρίκοι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη πρώτης γραμμής θα συνεχίσουν να επιτίθενται στην κυβέρνηση για τη συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης και αποικιοποίησης της χώρας, αλλά και να εγκαλούν τους βουλευτές της συμπολίτευσης, στους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής ζητώντας να σταματήσει το κρυφτό της τακτικής «διαφωνώ αλλά ψηφίζω» και να πάρουν καθαρά θέση.

Στην Κουμουνδούρου έχουν πριμοδοτήσει εδώ και καιρό αυτή την πολιτική τακτική, δεδομένου ότι επιδίωξη του ηγετικού επιτελείου είναι να προκληθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά στην κυβέρνηση και τους δύο εταίρους.

Κι αυτό προκειμένου όχι μόνο να «κλειδώσει» το προβάδισμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις της τελευταίας περιόδου και να διευρύνει το άνοιγμα της ψαλίδας με τη Ν.Δ., αλλά και για να αποκλειστεί ή να παρεμποδιστεί όποιο ενδεχόμενο γρήγορης ανασύνταξης των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είτε μέχρι τις ευρωεκλογές είτε μεταξύ ευρωεκλογών και πρόωρων είτε μετά τις εκλογές, όποτε τελικά γίνουν.

Τα δύο κόμματα του πάλαι ποτέ ισχυρού δικομματισμού ήδη τελούν υπό εσωκομματική κρίση και αντιμετωπίζουν, εκτός από την προοπτική της ιστορικής συντριβής τους στις βουλευτικές εκλογές, και αυτήν της πολυδιάσπασης στη συνέχεια. Υπ’ αυτήν την έννοια αποτελεί ερώτημα η αντοχή των δύο έως τις επικείμενες ευρωεκλογές, ειδικά μετά την ψήφιση του νόμου για τους πλειστηριασμούς και τον φόρο ακινήτων, όπου η κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε στους 153 βουλευτές προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες για τη συνέχεια.
Το παραπάνω, που επιταχύνει τη γενική αντιστροφή του κλίματος, καθιστά ενεργά τα σενάρια για τριπλές κάλπες, ώστε να αποφευχθεί η επίπτωση ενός κακού αποτελέσματος των ευρωεκλογών για τη Ν.Δ. στην εθνική κάλπη.

Όριο οι ευρωεκλογές
Παρόλο πάντως που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήθελε τριπλές κάλπες, δείχνει να ανησυχεί όλο και λιγότερο, ακριβώς εξαιτίας αυτής της φθοράς στην οποία εύλογα ποντάρει.

Η Κουμουνδούρου έχει δημοσίως και επανειλημμένως διατυπώσει την εκτίμησή της ότι το όριο επιβίωσης της παρούσας κυβέρνησης είναι οι ευρωεκλογές, καθώς και ότι το αποτέλεσμά τους θα δρομολογήσει εξελίξεις. Δηλαδή, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτος, η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρήσει ότι έχει τη νομιμοποίηση για τη συνέχιση της πολιτικής της και οφείλει να πάει σε εκλογές. Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι θα έρθει στην κυβέρνηση εντός του 2014.

Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση (στον Real FM) του Νίκου Παππά, διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ότι μετά τις τρεις ψηφοφορίες της περασμένης εβδομάδας «τα σενάρια ανασχηματισμού ή αντικατάστασης του ίδιου (σ.σ.: Σαμαρά) επανέρχονται». Αλλά και πως «η πορεία προς την ευρωκάλπη θα είναι μια πορεία μη αναστρέψιμης φθοράς για την κυβέρνηση και ανοδικής δυναμικής για τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή, λοιπόν, η μη αναστρέψιμη φθορά αποτελεί επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και συνάμα κάνει λιγότερο ανησυχητικό το ενδεχόμενο της τριπλής κάλπης.

Στοιχείο αυτής της μη αναστρέψιμης φθοράς είναι και η νευρικότητα που εκδηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ... υπεύθυνο «εκφασισμού» και «εκτσογλανισμού» της κοινωνίας! Εδώ τα σχόλια μάλλον περιττεύουν. Μετά το αρχικό σοκ στο άκουσμα της πρωτοφανούς αυτής επίθεσης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Κουμουνδούρου απλώς απαντά πως «ούτε την αποχώρησή του δεν μπορεί να σχεδιάσει με αξιοπρέπεια».

Παρ’ όλα αυτά, οι ιθύνοντες της Κουμουνδούρου δεν παραγνωρίζουν ότι στο πλαίσιο της φθοράς του το σύστημα επιχειρεί να τους στήσει παγίδες προκειμένου να απαξιώσει και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκτίμηση ότι οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ότι εκεί όπου απέτυχε παταγωδώς η «θεωρία των δύο άκρων» επιστρατεύονται νέες πρακτικές, όπως η προσπάθεια να δημιουργηθεί στους ψηφοφόρους η εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα βρίσκει» με το σύστημα, ότι άλλα λέει μέσα κι άλλα έξω. Εν ολίγοις ότι «όλοι είναι ίδιοι». Στόχος αυτής της προσπάθειας, κατά την εκτίμηση του Παπαδημούλη, είναι να στραφούν οι ψηφοφόροι στην αποχή.

Διάψευση για Σουλτς
Πρόσφατο δείγμα αυτής της προσπάθειας θεωρεί η Κουμουνδούρου το πρωτοσέλιδο θέμα του «Βήματος της Κυριακής», το οποίο φέρει τον Αλέξη Τσίπρα να τα «έχει βρει» με τον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και υποψήφιο των σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν.

Τα όσα καταγράφονται στο σχετικό «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα της εφημερίδας, όπως ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να προσφέρει στήριξη στον Σουλτς στον δεύτερο γύρο και να συνάψει συμμαχία σε επίπεδο Ευρώπης με τους σοσιαλδημοκράτες, όχι μόνο διαψεύδονται, αλλά επισημαίνεται ότι βασίζονται σε κατασκευασμένα γεγονότα, όπως οι συναντήσεις που επικαλείται το ρεπορτάζ μεταξύ Τσίπρα και Σουλτς στην Αθήνα, αλλά και μεταξύ του Χάνες Σβόμποντα και των Παπαδημούλη - Δούρου.

Ύστερα από την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε ανακοίνωση τόσο του γραφείου Τύπου όσο και της Ρένας Δούρου, ενώ κείμενο που ανέβηκε στο Left.gr διαψεύδει και αποδομεί σημείο προς σημείο το ρεπορτάζ. Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι το περιεχόμενο των συναντήσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που καταγράφει το ρεπορτάζ – όποτε αυτές έχουν πραγματικά γίνει – είναι γνωστό. Από εκεί και πέρα τονίζουν ότι, αν οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες ετοιμάζονται να συμμαχήσουν με κάποιους, αυτοί είναι οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ...


Πηγή: topontiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot