Σαμαράς: Το ατύχημα για τη χώρα έρχεται όλο και πιο κοντά - ΒΙΝΤΕΟ

Ιούνιος 08, 2015
jumbo-banner

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του στην Πρέβεζα,

κατηγορώντας τον ότι "οδηγεί την χώρα στα βράχια και ότι κινδυνεύει να γίνει ο μοιραίος άνθρωπος", ενώ υποστήριξε ότι η μόνη του επιλογή είναι "να αλλάξει πολιτική και να προσχωρήσει στην εθνική συνεννόηση".

Ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή την Παρασκευή είπε ότι "o κ. Τσίπρας μας κάλεσε χωρίς να έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον παρελθόν. Ο χρόνος τελειώνει, όπως τελειώνουν και τα χρήματα. Το ατύχημα για την χώρα έρχεται όλο και πιο κοντά. Όλα αυτά, γίνονται με ευθύνη των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου".

"Αιφνιδιάστηκε από τον κ. Γιούνκερ, δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτε τόσους μήνες; Το e-mail Τσίπρα είναι ασύγκριτα πιο επώδυνο από το e-mail Χαρδούβελη. Κατέρρευσε το ψέμα ότι εκείνοι δήθεν έκαναν υπερήφανη διαπραγμάτευση. Κατέρρευσε και το ψέμα ότι εμείς δήθεν υποχωρούσαμε πάντα. Εκείνοι προτείνουν πράγματα που εμείς απορρίπταμε: Εμείς απορρίψαμε την αύξηση στο ΦΠΑ και σε μία σειρά είδη, που ο κ. Τσίπρας όχι μόνο το δέχθηκε, αλλά και τα πρότεινε. Προσπάθησε να αρνηθεί ότι πάμε σε τρίτο Μνημόνιο. Αλλά όταν τον ρωτήσαμε πώς θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας που φθάνουν τα 40-50 δις ο κ. Τσίπρας δεν είχε να πει τίποτε", τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και ότι έχει δύο επιλογές: η μία να οδηγήσει την χώρα στα βράχια. Η άλλη να προσχωρήσει στην εθνική συνεννόηση, μόνο που αυτό προϋποθέτει όπως είπε, να σταματήσει να κατηγορεί τους αντιπάλους του και να αλλάξει πολιτική. Επίσης, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια που έχει στο κόμμα του και που είναι αντίθετοι στην ευρωπαική προοπτική της χώρας. Αμφισβήτησε δε, αν θα υπάρξει δεδηλωμένη στην Βουλή για να ψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει, όταν θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας αναζητά συνενόχους για την καταστροφική του πολιτική σε όλα τα κόμματα αλλά δεν τους βρήκε. Είπε χαρακτηριστικά: "Με την πολιτική που ασκείς και τα ψέματα που λες, συνενόχους μην ψάχνεις κ. Τσίπρα". Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προωθεί την αναπτυξη της χώρας. Ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διογκώνει το πελατειακό κράτος και για να το εξυπηρετήσει αυξάνει τους φόρους, έτσι όμως εμποδίζει την ανάπτυξη. Υποστήριξε ακόμη ότι με την πολιτική που ασκούσε όταν ήταν πρωθυπουργός, αν δεν είχε διακοπεί από τις εκλογές, μέσα στο 2015 η χώρα θα έβγαζε πλεόνασμα 3% και θα είχε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ η παρούσα κυβέρνηση οδηγεί πάλι στα ελλείμματα.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι "ο κ. Τσίπρας με την πολιτική που ακολουθεί κινδυνεύει να γίνει ο μοιραίος άνθρωπος για την χώρα". Είπε ακόμη ότι η ΝΔ δεν φοβάται τις εκλογές αλλά δεν τις αντέχει η χώρα αφού θα είχαν αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και θα δίχαζαν την κοινωνία, αφού θα συνδεθούν με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Καταλήγοντας είπε ότι "ότι οι Έλληνες δεν συζητούν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που εγγυάται την ευρωπαική πορεία της χώρας". 'Ασκησε όμως κριτική και στην ΕΕ κυρίως για τα υφεσιακά μέτρα που προτείνει με την αύξηση των φόρων στους αγρότες, όπως και στα νησιά που αναιρούν τη νησιωτικότητα και δεν λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν.

enikos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot