Παρέμβαση ΗΠΑ για να φτιάξουν οι σχέσεις Ελλάδας – ΕΕ (;)

Ιανουάριος 31, 2015
jumbo-banner

Λίγες ώρες μετά την... επεισοδιακή συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο νέος υπουργός Οικονομικών είχε αργά τη νύχτα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, ζητώντας τη στήριξή του.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου και το MEGA, ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε τη συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάισεμπλουμ, ούτε την άρνηση της  κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Τρόικα.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου, τόνισε ότι σε γενικές γραμμές ο Μπάρακ Ομπάμα είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την Ελλάδα και  “μαζί να επιλύσουμε την οικονομική και δημοσιονομική κρίση”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί ότι η κρίση στην Ευρωζώνη, φέρνει αστάθεια, επιπλοκές και επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία αλλά  και στην παγκόσμια. Αυτός είναι και ο λόγος, που σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα για να  επιλυθούν οι διαφορές.

Μέχρι στιγμή, πάντως, η Ουάσινγκτον δεν έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη χώρα.

newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot