×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ: Απάθεια Τραγάκη - Βενιζέλου σε πρόκληση Σκοπιανού βουλευτή

Ιανουάριος 29, 2014
jumbo-banner

Δυσαρέσκεια εκφράζει η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ για την «αδράνεια» του αντιπροέδρου της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη και του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στην «απίστευτη δήλωση» του βουλευτή της ΠΓΔΜ, Χαϊρούλα Μισίνι, περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», που έγινε ενώπιόν τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη Διάσκεψη Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης, ο πρόεδρός της Δημήτρης Χατζής, διατυπώνει την άποψη ότι «η απάθεια των δύο πολιτικών ανδρών στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση του Σκοπιανού βουλευτή προκαλεί έντονο προβληματισμό στους κόλπους της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, αλλά και ευρύτερα στην ομογένεια». Όπως υποστηρίζει ο κ. Χατζής, «η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει καμία έκπτωση στα εθνικά μας θέματα και ανοχή στις ανιστόρητες, παράλογες και επικίνδυνες διεκδικήσεις των Σκοπίων».

Τέλος, αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί μία συμβιβαστική λύση, μία λύση με σύνθετο όνομα, μία λύση γενικής εφαρμογής, η οποία να περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο Μακεδονία» ο κ. Χατζής επαναλαμβάνει την «πάγια θέση» της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ στο θέμα της ονομασίας, «η οποία εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού στο εξωτερικό, ότι δεν θα αποδεχθεί την ύπαρξη του όρου "Μακεδονία" στο τελικό όνομα της ΠΓΔΜ» όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ομογενειακής αυτής οργάνωσης, συμπληρώνοντας ότι «κάθε σύνθετη ονομασία με συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" θα δώσει λαβή σε παρερμηνείες και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αποσταθεροποίησης της περιοχής στο μέλλον».

Στο μεταξύ, αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην υπουργού Βορείου Ελλάδος Νικόλαου Μάρτη θα είναι το 68ο συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 μέχρι τις 29 Ιουνίου, στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παμμακεδονικής, «κύριος στόχος του συνεδρίου είναι η προσέλκυση της νεολαίας, η αφύπνιση και ενεργοποίηση όλων των Μακεδόνων της Αμερικής και η από κοινού χάραξη οράματος για το μέλλον της οργάνωσης».

«Πρέπει να ξεφύγουμε από την ακαμψία του παρελθόντος, να ακούσουμε τους εκπροσώπους των νεοτέρων γενεών και να ανανεώσουμε στόχους και όραμα. Χρειαζόμαστε νέο αίμα και νέες ιδέες στην οργάνωση. Σεβόμενοι τα 78 χρόνια ιστορίας και αδιάλειπτου αγώνα της Παμμακεδονικής οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις» αναφέρει για το συνέδριο ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, κ. Χατζής.

Για τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής τονίζει: «θα τιμήσουμε τη μνήμη του, καθώς το όνομά του ταυτίστηκε με την προσφορά στην πατρίδα και τον αγώνα για την ανάδειξη της πλαστογράφησης της ιστορίας της Μακεδονίας. Υπήρξε γνήσιος αγωνιστής καθώς πολέμησε με αυταπάρνηση στις μάχες των Οχυρών της Μακεδονίας, του Ρίμινι και των Αθηνών και πολέμησε, όσο ελάχιστοι, και με την πένα του, προσφέροντας τόσο στις ελληνικές κυβερνήσεις όσο και σε εμάς στην Παμμακεδονική πολύτιμα επιχειρήματα για την Ιστορία της Μακεδονίας».

Πηγή: news247.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot