Μητρόπουλος: Θα προτιμούσα ένα πρόγραμμα-γέφυρα

Αύγουστος 10, 2015
jumbo-banner
Για «ρήτρα» ιδιοκτησίας μνημονίου ή «ρήτρα» συνέχειας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Mega.

Ο Α. Μητρόπουλος εξήγησε ότι οι ψηφισμένοι νόμοι που θα εφαρμοστούν θα συνεπάγονται σε μειώσεις συντάξεων και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη «ρήτρα» ιδιοκτησίας μνημονίου στην οποία επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα προηγούμενα μνημόνια θα αποτελέσουν το «πακέτο» στο οποίο θα στηριχθεί το επερχόμενο τρίτο.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ύπαρξης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς μέχρι και αύριο το μεσημέρι, αλλά και το ενδεχόμενο ψήφισης στη Βουλή εντός της εβδομάδας, ο Α. Μητρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία που υπάρχει γύρω από αυτά τα ενδεχόμενα και συμπλήρωσε ότι «Επειδή και ο Σόιμπλε και οι περισσότεροι γύρω από αυτόν 'παίζουν' με μια συμφωνία - γέφυρα, θεωρώ ότι οι χρονικές προθεσμίες που τρέχουν δεν είναι εφικτές» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Στη συνέχεια, ανέφερε «ότι επειδή το πακέτο που ετοιμάζεται κατά τη δική μου ενημέρωση είναι το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα που έχει δεχθεί ποτέ κυβέρνηση, θα προτιμούσα -για να ξεφύγουμε και από τον εμφύλιο εντός του ΣΥΡΙΖΑ- ένα πρόγραμμα - γέφυρα που θα έδινε δύναμη και χρόνο στην κυβέρνηση».

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι βουλευτές δεν έχουν καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που θα κληθούν να ψηφίσουν. Σε ερώτηση για το αν θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, ο Α. Μητρόπουλος απάντησε ότι αν και ποτέ Αριστερά δεν έχει εφαρμόσει στα εκατό χρόνια τέτοιο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί για να μην γίνει χειρότερο κακό στην πατρίδα.

enikos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot