Μίκα Ιατρίδη: Οι συκοφάντες πήραν την απάντηση τους από τη Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω τι σκοπούς εξυπηρετούν, αλλά απέτυχαν παταγωδώς.

Σεπτέμβριος 10, 2014
jumbo-banner
Η Ελληνική Αστυνομία να αποκαταστήσει άμεσα τους αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν άδικα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, με αφορμή την αθωωτική και χωρίς αμφιβολίες απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν δυο αστυνομικοί – ένας εκ των οποίων είναι αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο της στη Ρόδο – για παράνομη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συκοφάντες πήραν την απάντηση τους από τη Δικαιοσύνη.

Το Δικαστήριο αθώωσε σήμερα, χωρίς αμφιβολίες, τους δυο αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι συνεργάτης στο πολιτικό μου γραφείο.
Οι κατηγορίες που τους βάρυναν για την παράνομη παροχή υπηρεσιών ασφαλείας αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία βάση.

Ήταν κάτι για το οποίο ο δικηγόρος, που ανέλαβε την υπεράσπιση τους, μου είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Του αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

Δεν έκανα τότε δήλωση, σεβόμενη τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Και η απόφαση της ήταν ξεκάθαρη.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα και τους δυο αστυνομικούς.

Περαιτέρω, θα πρέπει να αναρωτηθεί αν οι υπηρεσίες του ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αν όντως άξιζε η αποστολή στη Ρόδο πολυπληθούς κλιμακίου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και τα αντίστοιχα έξοδα, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν μιαν ανώνυμη καταγγελία.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η σπουδή που επέδειξε η Ελληνική Αστυνομία οφείλεται στο γεγονός ότι ο ένας εκ των δυο αστυνομικών υπηρετεί με απόσπαση στο πολιτικό μου γραφείο και, άρα, μια τέτοια υπόθεση θα είχε επίπτωση και σε μένα προσωπικά.

Πάντως, μέσα ενημέρωσης, κεντρικά και τοπικά, φρόντισαν να έχουν τη φωτογραφία μου σε πρώτο πλάνο στα αντίστοιχα ρεπορτάζ τους, υπονοώντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι «υποθάλπω» παράνομες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή που άλλοι βουλευτές διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Θα ήταν ευχής έργον η Ελληνική Αστυνομία να αποκαλύψει την ανώνυμη καταγγελία. Θα ήταν ακόμα πιο χρήσιμο αυτός ή αυτή που την έκανε να βγει μπροστά και να το πει.

Οι συμπτώσεις παραείναι κοντά για να είναι συμπτώσεις.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot