Η συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου (βίντεο)

Μάιος 19, 2015 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

«Οι συζητήσεις μας με το Σόιμπλε, έχουν πολύ μεγάλη σημασία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “στον ενικό”, αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε: «όσες φορές έχω συναντήσει τον Σόιμπλε, οι συζητήσεις μας είναι εγκάρδιες και βασίζονται στον αλληλοσεβασμό».

Την ίδια στιγμή, απαντώντας στο ερώτημα αν ο κ. Σόιμπλε του έχει προτείνει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Βαρουφάκης, επισήμανε ότι έχουν συμφωνήσει «ότι λένε να μένει μεταξύ τους».

Με τον Στουρνάρα έχουμε φάει ψωμί κι αλάτι 

«Με τον Γιάννη έχουμε μία μακρά ιστορία. Έχουμε δώσει κοινούς αγώνες στο πανεπιστήμιο, είμαστε φίλοι, έχουμε πάει διακοπές μαζί, έχουμε φάει ψωμί κι αλάτι μαζί», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης

{youtube}Midvy3-Z4Pw{/youtube}

Θα έχουμε συντελεστές ΦΠΑ 6,5% και 15% για αγορές με κάρτα 

«Θα μειώσουμε τον αριθμό των συντελεστών που υπάρχουν. Θα πάμε σε δύο. Αυτή είναι η πρόταση μας»

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι: «Θα έχουμε συντελεστή 6,5% σε τρόφιμα, φάρμακα, βιβλία και εφημερίδες, και ένας άλλος 15% για όλα τα υπόλοιπα. Όμως για να αυξήσουμε την εισπραξιμότητα, θα υπάρχει το πλαστικό χρήμα. Όποιος επιμένει να πληρώνει με μετρητά θα πληρώνει 3% παραπάνω.

{youtube}4XQRtBCij7M{/youtube}

Ο συμψηφισμός χρεών είναι στα πλάνα μας

Σε ερώτηση πολίτη για το αν θα υπάρξει συμψηφισμός χρεών Δημοσίου - ιδιωτών απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θεωρώ ότι ο συμψηφισμός θα έπρεπε να γίνει. Είναι θέμα να προχωρήσουμε στην εκπόνηση, ενός συστήματος και μάλιστα ηλεκτρονικού που θα το κάνει εύκολο και αποτελεσματικό, είναι στα πλάνα μας» είπε.

{youtube}MFOtP6ENpSM{/youtube}

Το υποτιθέμενο κείμενο της Κομισιόν δεν υπάρχει 

«Το πλαίσιο που εμείς θεωρούμε σωστό, το έχω παρουσιάσει ήδη σήμερα, εδώ. Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε καμία ιστοσελίδα. Αυτό το δημοσίευμα που είδα κι εγώ, του Βήματος, το οποίο υποτίθεται ότι είναι επιστολή Γιούνκερ ή  Κομισιόν δεν ισχύει», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση

{youtube}-wVDZatzMcY{/youtube}

Η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που χρησιμοποίησε ο Βαρουφάκης

«Αυτό το e-mail Χαρδούβελη, έχει μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ας προχωρήσουμε στο μέλλον»

{youtube}A8NgFQMFkls{/youtube}

Ο Βαρουφάκης για την απουσία του από το δείπνο στη Ρίγα

Για την απουσία του από το δείπνο με τους ομολόγους του στη Ρίγα της Λετονίας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «στον ενικό». «Το βράδυ αποφάσισα να φάω με συναδέλφους μου, όπως νομίζω πως δικαιούται ένας σκληρά εργαζόμενος μετά από πάρα πολλές ώρες και ημέρες διαπραγματεύσεων. Το γεγονός ότι αυτό μετετράπη σε θέαμα αποδεικνύει ότι η μηχανή παραγωγής λάσπης καλά κρατεί», είπε.

{youtube}R7-HdKfUhVA{/youtube}

Το email του φοιτητή για το bitcoin και το βίντεο Βαρουφάκη

Διαψεύδει ο Κωνσταντίνος Μουρατίδης ότι το ντοκιμαντέρ για το Βitcoin μέρος του οποίου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος διαφημίζει το ψηφιακό νόμισμα, επισημαίνοντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνέντευξη του οποίου περιλαμβάνεται στο βίντεο, όχι μόνο δεν προπαγανδίζει την ανάγκη επικράτησής του Βitcoin, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι βιώσιμο.

Ο κ. Μουρατίδης, σε email που απέστειλε στο enikos.gr, διευκρινίζει ότι δεν είναι Λέκτορας Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, όπως αναφέρεται στο άρθρο, αλλά πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μουρατίδης υπογραμμίζει ότι το ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Bitcoin and Digital Economy'', γυρίστηκε στο πλαίσιο εκπόνησης της πτυχιακής του εργασίας με σκοπό την παρουσίαση των δυνατοτήτων του Βitcoin και το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί σε οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο, μαζί με όλα τα θετικά και αρνητικά του. Σημειώνει δε ότι η συνέντευξη με τον κ. Βαρουφάκη έγινε ένα χρόνο πριν γίνει Υπουργός Οικονομικών όταν ήταν ακόμα καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Austin. Επίσης, αναφέρει ότι στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν έγκριτοι οικονομολόγοι και επιστήμονες της πληροφορικής.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ τονίζει ότι δεν δημοσιεύτηκε ολόκληρο το βίντεο αλλά χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένα κομμάτια και επισημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει είχε δηλώσει ότι το Bitcoin δεν είναι βιώσιμο και το κράτος δεν θα μπορεί να επιβάλει τη φορολόγησή του. Προσθέτει τέλος, ότι το ντοκιμαντέρ κλείνει με το συμπέρασμα ότι το Bitcoin ουδέποτε θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη λειτουργία των τραπεζών.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

Όπως σημείωσε όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ επικοινώνησε μαζί του μέσω email ένας φοιτητής και του ζήτησε να κάνουν μια συνέντευξη μέσω Skype στο πλαίσιο μιας εργασίας που έκανε για το Bitcoin.

"Eξήγησα γιατί θεωρώ τον αλγόριθμο εκπληκτικό", είπε ο κ. Βαρουφάκης, "και πως αυτό μπορεί αυτό να έχει κάποιες εφαρμογές πολύ σημαντικές, αλλά όχι στη δημιουργία ηλεκτρονικού χρήματος".

"Δυστυχώς η δημοσιογραφία στην Ελλάδα λασπολογεί με ένα τρόπο που προκαλεί λίγο θλίψη", πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ που έστειλε στο enikos.gr ο κ. Μουρατίδης 

{youtube}_0dolA7NBbI{/youtube}

Δεν ήθελα ποτέ να είμαι υπουργός

Ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε την παραίτηση δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ερωτηθείς εάν σε περίπτωση ανασχηματισμού επιθυμεί να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: "Είμαστε στρατιώτες, δεν επιλέγουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα ποτέ να είμαι υπουργός".

{youtube}Wr2u9Mz5KlU{/youtube}

Δεν είναι στις σκέψεις μας η λύση άλλου νομίσματος 

«Ξεκάθαρα. Το είπαμε προεκλογικά, το είπα και στην πρωτολογία μου στη Βουλή, στην “παρθενική” μου ομιλία στη Βουλή, το λέω άλλη μία φορά τώρα. Η εντολή μας από τον ελληνικό λαό δεν είναι να κάνουμε ρήξη, είναι να κάνουμε διαπραγμάτευση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Άλλο νόμισμα δεν είναι στο ραντάρ μας», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε: «Δεν είναι στις σκέψεις μας, δεν είναι στο φαντασιακό μας, καν.»

{youtube}9pE3qHwAxCc{/youtube}

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot