×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Αλ. Τσίπρας: Μετράμε ήδη αντίστροφα

Ιανουάριος 03, 2014
jumbo-banner

Με την πεποίθηση ότι η ώρα της πολιτικής ανατροπής καταφθάνει, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως οι εθνικές εκλογές είτε αυτές προηγηθούν των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών είτε ακολουθήσουν "θα θέσουν στο περιθώριο τους εγχώριους εκπροσώπους των δανειστών και θα αναθέσουν την βαριά ευθύνη της ανασυγκρότησης της χώρας σε νέες δυνάμεις".

Σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως "το 2014 τα ψέμματα τελειώνουν", σημειώνοντας, μάλιστα, ότι είναι "πανθολομολογούμενο" πως εάν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, θα έφευγαν και οι υπόλοιπες χώρες.

Θέτοντας, μάλιστα, το ερώτημα ότι ενώ το γνώριζαν αυτό οι τρεις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις "παραδόθηκαν άνευ όρων καταδικάζοντας την χωρα και τον λαό", ο Αλέξης Τσίπρας καταλογίζει ευθύνη στο σάπιο πολιτικό σύστημα, "που χρόνια μας κυβερνά" και αφού "χρεοκόπησε την χώρα ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, επιχείρησε να ενδυθεί τον μανδύα του σωτήρα. Και δίχως αντιρρήσεις, με θρησκευτικό φανατισμό, υπηρέτησε τα Μνημόνια και την τρόικα".

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις προώθησαν δήθεν "διαρθρωτικές" αλλαγές, "που γύρισαν την χώρα στην δεκαετία του '50", όπως υπογραμμίζει. Στηλιτεύει, μάλιστα, το γεγονός πως παράλληλα ενισχύθηκε το αμαρτωλό τρίγωνο "κόμματα-τράπεζες – μέσα ενημέρωσης".

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση "εύκολες λύσεις και εύκολοι δρόμοι δεν υπάρχουν", διαβεβαιώνει, όμως, ότι υπάρχουν λύσεις και δρόμοι "ανηφορικοί μεν, αλλά δρόμοι διεξόδου, με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, προοπτική".

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot