«Ξεσκονίζονται» όλες οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά

Φεβρουάριος 24, 2015
jumbo-banner
Κανονικά προχωράει η εκπλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διαβεβαίωσε, μιλώντας στο MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, αναφερόμενος στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις.
 
«Εμείς από την πλευρά μας, ως κυβέρνηση, προχωράμε στην εκπλήρωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και ιδιαίτερα από το πρόγραμμα της ΔΕΘ που σχετίζεται με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, περιλαμβάνονται όλα αυτά τα σημεία στη λίστα και πρέπει να επισημάνω εδώ ότι η διαπραγμάτευση τώρα αρχίζει» τόνισε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε ότι «η οπισθοχώρηση δεν θα υπάρξει από την πλευρά μας γιατί για εμάς "κόκκινες" γραμμές είναι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και να τηρηθεί στο ακέραιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
 
Επισήμανε, ωστόσο, ότι «η ταχύτητα των μέτρων, η διαδικασία επιμερισμού των μέτρων και το πως θα δώσουμε ένα βάρος στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, εκτός από την αύξηση των εσόδων και των ταμείων του κράτους που είναι πάρα πολύ σημαντικό για να κυλήσει η κοινωνία και να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, είναι θέματα τα οποία εμείς θέλουμε να τα προχωρήσουμε και να τα στηρίξουμε και να τα εφαρμόσουμε το ταχύτερο δυνατόν».Αναγνώρισε, πάντως, ότι «υπάρχουν επιφυλάξεις από ορισμένους συντρόφους μας που πρέπει να τις λάβουμε υπόψη μας».
 
Για το επεισόδιο με τον μητροπολίτη Μεγαλόπολης έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτο κατσάδιασμα» μπροστά στους πιστούς και εκτίμησε ότι έτσι απαντάται και το ερώτημα γιατί δεν πατάει η νεολαία στην εκκλησία. Δεν θέλησε να πάρει θέση σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον μητροπολίτη σε αυτή τη στάση, που ήταν απόρροια εννιάλεπτης -όπως διευκρίνισε ο υπουργός- καθυστέρησης στην επιμνημόσυνη δέηση λόγω βροχής και αναγκαστικής μείωσης ταχύτητας στη μετάβαση από την Αθήνα.
 
Ο κ. Ήσυχος μίλησε και για «ξεσκόνισμα» όλων των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά. Ανέφερε ότι δόθηκε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος 11 καινούργια ελικόπτερα NH-90 που παρελήφθησαν πρόσφατα, γιατί παρουσίασαν μικροπροβλήματα. «Είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων των ΝΗ90 που παραλαμβάνουμε από το 2009 και μετά και τα οποία έχουν πολλά προβλήματα στην κατασκευή και έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα για την αγορά αυτών των ελικοπτέρων», τόνισε και ειδικά για την υπόθεση των NH-90, είπε πως θα αρχίσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί απομένει να παραλάβουμε ακόμα εννέα σκάφη. «Ήδη έχουμε πληρώσει 590 εκατομμύρια και απομένουν να καταβάλουμε αλλά 110» συμπλήρωσε.

dikaiologitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot