Ώς τις 16 Ιανουαρίου του 2017 το ενιαίο μητρώο ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ

Δεκέμβριος 31, 2016 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Περιθώριο έως τις 16 Ιανουαρίου του νέου έτους, δίνει το υπουργείο Εργασίας στην ΗΔΙΚΑ για να ολοκληρώσει τη διαδικασία ενοποίησης των ηλεκτρονικών μητρώων των ασφαλισμένων.

Με δεδομένο ότι από την 1/1/17 δημιουργείται ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα προκύψει αντίστοιχα και ενιαίο μητρώο ασφαλισμένων. Σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, τονίζεται ότι για να ολοκληρωθεί η ενοποίηση των επιμέρους Μητρώων σε ένα ενιαίο Μητρώο, είναι αναγκαία η επεξεργασία τους από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δεν θα μπορούν να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά. Η διαδικασία της ενοποίησης των Μητρώων από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. θα ολοκληρωθεί στις 16/1/2017. Κατά το μεταβατικό διάστημα της ενοποίησης των Μητρώων και με στόχο την ομαλή λειτουργία του ΕΦΚΑ και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, θα ισχύουν τα εξής:

• Κατά το μεταβατικό αυτό διάστημα, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να αναζητούν και να βλέπουν πληροφορίες στα υφιστάμενα κατά την 31/12/2016 συστήματα μητρώων, τα δεδομένα των οποίων θα είναι ενημερωμένα μέχρι την ημερομηνία αυτή. Μέχρι την ολοκλήρωση της ενοποίησης και την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Μητρώου, για τις ανάγκες των συναλλαγών με τους ασφαλισμένους, το κοινό θα εξυπηρετείται με βάση τα δεδομένα στα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ήδη πρόσβαση κατά την 30η Δεκεμβρίου 2016. Κατά το ίδιο παραπάνω χρονικό διάστημα (1/1/2017 – 15/1/2017), δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβολή στα ηλεκτρονικά συστήματα μητρώου. Οι νέες εγγραφές ασφαλισμένων (απογραφές) και τυχόν μεταβολές στο μητρώο των ήδη εγγεγραμμένων θα γίνονται «εκτός ηλεκτρονικού συστήματος», με χειρόγραφη διαδικασία, ως εξής:

1. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβαίνουν σε έλεγχο των απαιτούμενων κατά τις κείμενες διατάξεις δικαιολογητικών.

2. Εφόσον πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, θα εκδίδονται οι βεβαιώσεις που ζητούνται. 3. Σε περίπτωση απογραφής θα συμπληρώνεται το υφιστάμενο απογραφικό δελτίο. 4. Ειδικά για τις μεταβολές στοιχείων θα παραλαμβάνονται τα αιτήματα και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις θα χορηγούνται οι σχετικές βεβαιώσεις. 5. Μετά τις 16/1/2017, οι αλλαγές που έχουν γίνει χειρόγραφα θα πρέπει να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά στο ενιαίο Μητρώο ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ.

Ως ημερομηνία καταχώρησης των κατά το μεταβατικό διάστημα στοιχείων θα θεωρείται η ημερομηνία της χειρόγραφης καταχώρησης. Επιπλέον, κατά το διάστημα ενοποίησης του Μητρώου, δεν θα είναι δυνατό να λειτουργήσουν οι νέες κεντρικοποιημένες εφαρμογές του ΕΦΚΑ, όπως ενδεικτικά η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης κλπ. Οι αιτήσεις θα γίνονται χειρόγραφα και θα καταχωρηθούν ηλεκτρονικά από 16/1/2017, κατά την ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία.

www.dikaiologitika.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot