Η Eurobank ανοίγει τη στρόφιγγα για τα στεγαστικά - Σταθερή δόση για πάντα

Σεπτέμβριος 11, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στη στήριξη της ανάπτυξης και στην αναθέρμανση της αγοράς αναλαμβάνει η Eurobank, τερματίζοντας τον λήθαργο της αγοράς την τελευταία δεκαετία. Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, η Eurobank εγκαινιάζει μια νέα γενιά στεγαστικών δανείων με επίκεντρο τα ελληνικά νοικοκυριά και τον περιορισμό της αβεβαιότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο η Eurobank δίνει δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέξουν οι ίδιοι για πόσο καιρό θα έχουν σταθερή δόση ακόμη και για το σύνολο της διάρκειας του δανείου.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της στεγαστικής πίστης στην Ελλάδα που μια τράπεζα δίνει την επιλογή σταθερού επιτοκίου για όλη τη διάρκεια του δανείου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το κλίμα και να μειώσει την αβεβαιότητα για τα νοικοκυριά.

«Δεσμευόμαστε», είπε ο κ. Καραβίας, «ότι κάθε πελάτης μας θα έχει απάντηση για την έγκριση, τους όρους και το ύψος του δανείου που θα λάβει εντός τριών εργάσιμων ημερών από την κατάθεση των δικαιολογητικών».

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, το 2018 στο σύνολο της αγοράς δόθηκαν 400 εκατ. ευρώ στεγαστικά δάνεια και σήμερα η τράπεζα είναι στη θέση να καλύψει από μόνη της όλη τη ζήτηση ακόμα και στην περίπτωση που αυτή πολλαπλασιαστεί. «Δεν είναι θέμα προσφοράς αλλά θέμα ζήτησης», υπογράμμισε ο CEO της Eurobank.

«Βρισκόμαστε πια σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον με θετικές προοπτικές. Με τα νέα σταθερά στεγαστικά προγράμματα, αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα που εύλογα προβληματίζει τους δυνητικούς αγοραστές, καθώς το κόστος της αποπληρωμής, χωρίς αυξομειώσεις, μπορεί να είναι απολύτως καθορισμένο από την πρώτη μέρα έως την τελευταία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκτός από τη δυνατότητα σταθερού επιτοκίου για πάντα, η τράπεζα προχωρά και σε μια σειρά επιπρόσθετων πρωτοβουλιών. Ειδικά για τα νέα ζευγάρια προσφέρει την καταβολή μόνο τόκων για τους πρώτους έξι μήνες του δανείου μειώνοντας δηλαδή στην ουσία στο μισό τη δόση για αυτό το διάστημα. με αυτό τον τρόπο η τράπεζα θέλει να δείξει τη στήριξή της στα ζευγάρια που τώρα κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και αγοράζουν την πρώτη τους κατοικία με στεγαστικό δάνειο.

Επιπλέον, σημειώνεται πως η δέσμη των πρωτοβουλιών αυτών ισχύει και για τα επισκευαστικά δάνεια, τα οποία έχουν και το πλεονέκτημά ότι όπως είπε ο πρωθυπουργός το 40% της δαπάνης μειώνει το φορολογητέο εισόδημα.

Βασικά χαρακτηριστικά

Σταθερό επιτόκιο για τρία (3), πέντε (5), δέκα (10), δεκαπέντε (15), είκοσι (20), εικοσιπέντε (25) και τριάντα (30) έτη. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εξασφαλίζεται σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου.
Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής.
Διάρκεια δανείου έως 30 έτη.
Χρηματοδότηση έως το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Παράλληλα, ή και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η Τράπεζα διαθέτει και όλα τα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου, στην περίπτωση που ο δανειολήπτης επιθυμεί τη διακύμανση του επιτοκίου του με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Επιβράβευση των συνεπών Δανειοληπτών Στεγαστικών Δανείων

Παράλληλα, με βασική πρόνοια την ενίσχυση της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους συνεπείς πελάτες της, ενεργοποιεί από την 1η Οκτωβρίου 2019 πρόγραμμα επιβράβευσης, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων είναι ενήμεροι, να επωφεληθούν από σειρά προνομίων, εκπτώσεων και διευκολύνσεων.

«Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας να ενισχύουμε τη μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας που έχουν ήδη λάβει στεγαστικό δάνειο από την Eurobank και είναι ενήμεροι στην αποπληρωμή του, επιβραβεύουμε τη συνέπειά τους με ένα πακέτο προνομίων», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης, οι ενήμεροι δανειολήπτες στεγαστικών δανείων θα μπορούν να επωφεληθούν:

Λαμβάνοντας νέο στεγαστικό δάνειο με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% (50 μονάδες βάσης) σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Μάλιστα, η έκπτωση θα ισχύει όχι μόνο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, αλλά και για τα παιδιά τους, ενώ θα δίνεται άμεση προτεραιότητα στην αξιολόγηση του αιτήματος.
Παραλείποντας τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου εφόσον είναι ενήμεροι τους πρώτους 11 μήνες κάθε έτους μεταθέτοντας τη συγκεκριμένη πληρωμή στην εναπομένουσα διάρκεια του δανείου.
Λαμβάνοντας έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Οι απόλυτα ενήμεροι πελάτες, θα έχουν κι ένα πρόσθετο δώρο: 4 αεροπορικά εισιτήρια (δηλαδή, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής), για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της AEGEAN και της Olympic Air - ανά κύριο δανειζόμενο - στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την AEGEAN μέσω του προγράμματος επιβράβευσης €πιστροφή.

Δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ενήμεροι, συνεπείς, δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον 5 έτη.
Του Κωνσταντίνου Μαριόλη
liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot