×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Κω - Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο»

Ιανουάριος 17, 2014
jumbo-banner

Υπογράφηκε χθες (16.01.2014) το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου της Κω και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο» με στόχο την παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νησιού μας.
Η συγκεκριμένη δράση εδράζεται στις βασικές αρχές και αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης που πρεσβεύουν σε όλο τον κόσμο οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου της Κω και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας Υγείας & Αστικής Συγκοινωνίας (Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ.) που έχουν ως στόχο να περιβάλουν όλους του συνδημότες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με ένα δίχτυ προστασίας, αλληλεγγύης και εμπράγματης προσφοράς.
Το κοινό πλαίσιο δράσης περιλαμβάνει από την πλευρά της Κοιν.Σ.Επ. «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο» την παροχή στους μαθητές δωρεάν υπηρεσιών ενισχυτικής διδασκαλίας, μαθησιακής υποστήριξης, προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις καθώς και τη διδασκαλία και την προετοιμασία συμμετοχής μαθητών σε εξετάσεις ξένων γλωσσών. Ο Δήμος της Κω από την πλευρά του αναλαμβάνει την υποχρέωση να υποδεικνύει, μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπονται για την χορήγηση πιστοποιητικού οικονομικής αδυναμίας, τους μαθητές που δικαιούνται τη δωρεάν αυτή παροχή.
Στις δηλώσεις της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα. Ιωάννα Ρούφα ανέδειξε την αλληλεγγύη και την προσφορά ως τα βασικά συστατικά επιβίωσης της κοινωνίας και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εξέφρασε τη στήριξή της στους νέους επιστήμονες της Κοιν.Σ.Επ. «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο» και την επιλογή τους να επιλέξουν έναν νέο δρόμο κόντρα σε κατεστημένες αντιλήψεις και στρεβλές πρακτικές του παρελθόντος και προανήγγειλε αντίστοιχες δράσεις και με άλλες Κοιν.Σ.Επ. που αποδεικνύουν, καθημερινά, με τη δράση τους τη διαφορετικότητα του εγχειρήματος της Κοινωνικής Οικονομίας.
Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κω, κ. Γιώργος Θεοφιλίδης αναφέρθηκε στην πρωτοπορία του Δήμου της Κω στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας, επεσήμανε την θετική εξέλιξη του εγχειρήματος στο νησί μας, εξήρε την επιλογή των μελών της Κοιν.Σ.Επ. «Θεοκρίτειο Διδασκαλείο» να επιλέξουν από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τη δωρεάν προσφορά υπηρεσιών στους οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας και επεσήμανε την ανάγκη και τον διαρκή αγώνα που δίνουν όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κω και τα στελέχη του Δήμου ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και οι παρωχημένες αντιλήψεις που λειτουργούν ως τροχοπέδη σε έναν τομέα της οικονομίας που καταγράφει τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot