×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Στους ισχυρούς της Κρουαζιέρας η Κως σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Φεβρουάριος 06, 2014
jumbo-banner

Στη δημοσιότητα έδωσε πριν λίγες μέρες η Ένωση Λιμένων Ελλάδος τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επιβατών κρουαζιέρας για το 2013 στο σύνολο της χώρας καθώς και συγκριτικά στοιχεία με το 2012. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά και μας κατατάσσουν ήδη στην ενδέκατη θέση σε αφίξεις προορισμού κρουαζιέρας στην χώρα ανάμεσα σε 42 προορισμούς.

Η Κως με ποσοστά αύξησης, συγκριτικά με το 2012, της επιβατικής κίνησης άνω του 57% και των προσεγγίσεων άνω του 34% συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα μεγάλα λιμάνια φιλοξενίας επισκεπτών κρουαζιέρας με 65.000 αφίξεις το 2013 κοιτάζοντας πλέον στα μάτια παραδοσιακούς προορισμούς.

Οι θεαματικές επιδόσεις της Κω στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που αγγίζουν ποσοστά αύξησης που ξεπερνούν το 96% στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε σύγκριση με το 2010 οφείλονται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη μεθοδικότητα της Διοίκησης και των στελεχών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω που επενδύουν συστηματικά στην ανάδειξη της Κω ως προορισμού κρουαζιέρας.

Καθοριστικό ρόλο στην πραγματικά εντυπωσιακή πορεία των αφίξεων πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας στο νησί μας, έπαιξε η πρόσδεση, παρά τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες, για πρώτη φορά στο νησί μας το 2012 πλοίων μήκους μεγαλύτερων των 300 μέτρων όπως το πλοίο Costa Atlantica που μετέφερε κάθε φορά στο λιμάνι της Κω, 2500 περίπου επιβάτες. Η ιστορική αυτή προσέγγιση και η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος των 11 προσεγγίσεων, συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην καθιέρωση του νησιού μας ως προορισμού κρουαζιέρας και αυτό, γιατί άμεσα και άλλες εταιρείες ενδιαφέρθηκαν για την υλοποίηση προγραμμάτων εβδομαδιαίας επίσκεψης στο νησί της Κω.

Βασικός στόχος πλέον έτσι όπως τον έχει προσδιορίσει η Δημοτική Αρχή και με συνέπεια τον διεκδικούν ο Πρόεδρος, Μιλτιάδης Φάκκος, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Νασταχανίδης και τα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι η ολοκλήρωση της τεράστιας γραφειοκρατικής δουλειάς (μελέτες, αδειοδοτήσεις κλπ) που οδηγεί στην δημοπράτηση του μεγάλου έργου κατασκευής του μόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot