×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Δήμος Κω: Τα έργα κ η εξέλιξη της ΔΕΥΑΚ σε τρία χρόνια!

Φεβρουάριος 05, 2014
jumbo-banner

Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να αλλάξουν τα πάντα στο υδρευτικό σύστημα των Δημοτικών Κοινοτήτων της Αντιμάχειας, της Καρδάμαινας, της Κεφάλου και του οικισμού Μαστιχαρίου.

Τρία χρόνια για να δυναμώσει οικονομικά η ΔΕΥΑΚ που το 2011 είχε στα ταμεία της μόνο τριάντα έξι χιλιάδες ευρώ (36.000), ενώ σήμερα ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ (3.000.000,00).

Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να μελετήσουν και να εντοπίσουν οι επιστήμονες της ΔΕΥΑΚ και όχι τα πληρωμένα μελετητικά γραφεία τα προβλήματα των γεωτρήσεων και του υδρευτικού δικτύου και να προτείνουν μεσοπρόθεσμες λύσεις ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00) και μακροπρόθεσμες λύσεις που θα ξεπεράσουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00).

Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να αντικατασταθούν και να συμπληρωθούν υδρευτικά δίκτυα μήκους άνω των δέκα χιλιομέτρων με σωλήνες 12 ατμοσφαιρών και διατομές Φ110 και Φ160 χιλιοστά του μέτρου.
Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να αντικατασταθούν έξι άχρηστες γεωτρήσεις και να γίνουν έξι νέες εκ των οποίων οι τέσσερις αξιοποιήσιμες με καθαρό νερό.

Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να αντικατασταθούν οι πετρελαιοκίνητες εν έτη 2013 μηχανές των αντλιοστασίων των γεωτρήσεων και να τοποθετηθούν ηλεκτροκίνητες μηχανές στις γεωτρήσεις και στις δεξαμενές.

Σήμερα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ με τους επιστήμονες και τη διοίκηση της, δίνουν καθαρό νερό στην Κέφαλο και καταργούν μια για πάντα τα 113 πιεστικά συγκροτήματα που λειτουργούσαν στα σπίτια και στα καταστήματα εξ αιτίας της ανύπαρκτης πίεσης και σταματούν τις καθημερινές ζημιές στο δίκτυο μεταφοράς του νερού.
Και όλα αυτά γιατί η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ πίστεψαν στις ικανότητες τους, γιατί τα Τοπικά Συμβούλια ήταν αμέριστοι συμπαραστάτες και γιατί θεώρησαν όλοι ότι ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουν για την υγεία των πολιτών μέσα στον χρόνο της Δημοτικής τους θητείας.

Ο στόχος του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου, Σεβαστιανού Παπαντωνίου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Γιώργου Πασσανικολάκη να κατεδαφίσουν την ακατάλληλη δεξαμενή στο Παζάρι αυτές τις ημέρες γίνεται πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot