×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Δήμος Κω: Έναρξη διαδικασιών-υπογραφή συμφωνιών προγράμματος ανακύκλωσης & τοπικού σήματος ποιότητας

Φεβρουάριος 15, 2014
jumbo-banner

Με διευρυμένη σύνθεση η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου της Κω υπό την προεδρία του Δημάρχου Κω, Κώστα Καΐσερλη ενέκρινε την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για την έναρξη των διαδικασιών και την υπογραφή των συμφωνιών υλοποίησης του πρωτοποριακού προγράμματος ανακύκλωσης των στερεών αποβλήτων και την εφαρμογή του τοπικού σήματος ποιότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες στον τομέα της διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και των στελεχών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος είναι να ξεκινήσει τον Μάιο η ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων με δύο νέες γραμμές αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και την λειτουργία του Κέντρου Διαλογής στην περιοχή του ΧΥΤΑ. Με την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης θα δοθεί η δυνατότητα απόκτησης από τις ξενοδοχειακές μας μονάδες του τοπικού σήματος ποιότητας με το οποίο η Κως μπορεί να χαρακτηριστεί δικαιωματικά πράσινο νησί στον τομέα προστασίας και ανάδειξης του Περιβάλλοντος.

Στην ίδια κατεύθυνση που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ για την άμεση δημοπράτηση με διεθνή διαγωνισμό της εγκατάστασης και λειτουργίας του αιολικού πάρκου από ίδια έσοδα.
Παράλληλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών της οριστικής τακτοποίησης των πράξεων εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης της Κω με σκοπό την μεταγραφή τους στο Κτηματολόγιο και των έργων ενίσχυσης και ποιοτικής αναβάθμισης των υδρευτικών συστημάτων των περιοχών του Μαστιχαρίου, της Αντιμάχειας, της Καρδάμαινας και της Κεφάλου.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει τα στελέχη της Πολεοδομίας, του Περιβάλλοντος και της ΔΕΥΑΚ στους τρεις παραπάνω τομείς επιλύοντας χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας όπως επίσης και στα στελέχη των τοπικών συμβουλίων που συνέδραμαν για την επίλυση τους.
Τέλος η Εκτελεστική Επιτροπή συνεχάρη τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων για την πρωτοβουλία τους να ανοίξουν ένα γόνιμο διάλογο με τους νέους και τις νέες της Κω με σκοπό και στόχο την αναζωογόνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νησιού μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot