Διεθνής Τύπος: Κρυφή έκκληση της Ελλάδας για βοήθεια μέσα από την Eurovision

Μάιος 21, 2015
jumbo-banner

Για έκκληση της Ελλάδας στους Ευρωπαίους εταίρους μέσα από τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της eurovision κάνουν λόγο διεθνή μέσα ενημέρωσης,

Όπως επισημαίνει το Marketwatch παραδοσιακά οι λάτρεις των τραγουδιών ψάχνουν τα κρυφά μηνύματα στα αγαπημένα τους τραγούδια και τώρα ήρθε η σειρά της Ελλάδας.

«Θα μπορούσε η υπερχρεωμένη χώρα να προσπαθεί να περάσει υποσυνείδητα μια έκκληση προς τους υπόλοιπους Ευρωπαίους μέσω της έναρξης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision;» διερωτάται το αμερικανικό δίκτυο.

Ακόμη και ο τίτλος του ελληνικού τραγουδιού, «One Last Breath» θεωρείται πως περιγράφει την οικονομική κατάσταση της χώρας που πιέζεται από τους διεθνείς δανειστές για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους.

«Η Ελλάδα θεωρείται ότι απέχει μόνο λίγες εβδομάδες από την χρεοκοπία» προσθέτει η αρθρογράφος.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η Ελληνίδα ερμηνεύτρια του τραγουδιού, Μαρία Έλενα Κυριάκου απευθύνεται σε κάποιον, που δεν κατονομάζεται, κατηγορώντας τον για εγκατάλειψη και προδοσία, που άφησε το θύμα της να αγωνίζεται να επιβιώσει στο σκοτάδι.

«Αυτά τα συναισθήματα δεν απέχουν πολύ από αυτό που νιώθουν οι Έλληνες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», τονίζει η αρθρογράφος που διερωτάται αν η ερμηνεύτρια θα μπορούσε να απευθύνεται στην Γερμανία.

«Εκ πρώτης όψεως, πρόκειται για μία μπαλάντα ερωτικής απογοήτευσης. Αν όμως κάποιος ακούσει το τραγούδι πιο προσεκτικά, μπορεί να διακρίνει στους στίχους την έκκληση στους πολίτες της ευρωζώνης να βάλουν ένα τέρμα στα οικονομικά βάσανα της χώρας», λέει το MarketWatch.

Μάλιστα το Marketwatch τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας τους μέσω της μουσικής.

Όπως υπενθυμίζει, το 2010, την περίοδο που η Ελλάδα άρχισε να λαμβάνει οικονομική στήριξη για την Ευρώπη, ο Αλκαίος τραγούδησε το "Opa", οι στίχοι του οποίου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Περασμένα, ξεχασμένα κι όλα από την αρχή ξανά».

e-typos.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot