Σλοβενία: Επιμένει στη σκληρή στάση - Ενισχύει τον φράκτη για να μην περνούν μετανάστες

Αύγουστος 23, 2019
jumbo-banner

Η Σλοβενία άρχισε να κατασκευάζει έναν συνοριακό φράχτη στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν μέσα σε έξι μήνες περίπου μισό εκατομμύριο παράτυποι μετανάστες πέρασαν από τη χώρα
Σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει κάλεσμα για κατανόηση στο θέμα του Μεταναστευτικού με στόχο την εκτόνωση της κρίσης, η Σλοβενία είναι μια από τις χώρες που επιμένει στην άκαμπτη στάση της. Ξεκίνησε εργασίες για την κατασκευή ενός επιπλέον τμήματος φράχτη, κατά μήκος των νότιων συνόρων της με την Κροατία, με σκοπό να αναχαιτίσει τον αριθμό μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

Η αστυνομία της Σλοβενίας κατέγραψε 7.415 παράτυπους μετανάστες τους πρώτους επτά μήνες του έτους, μια αύξηση 56% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, καθώς περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να φθάσουν σε πλούσιες δυτικές χώρες μέσω των Βαλκανίων.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση υπέγραψε ένα συμβόλαιο με τη σερβική εταιρία Legi-SGS για την κατασκευή 40 χλμ. φράκτη στα σύνορα με την Κροατία. Μετά την ολοκλήρωση του τμήματος αυτού το συνολικό μήκος του φράκτη θα φθάνει τα 219 χλμ. και θα καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο των συνόρων της Σλοβενίας με την Κροατία. Το σύνολο των χερσαίων και των θαλάσσιων συνόρων της Σλοβενίας είναι 1.370 χλμ.

Η Σλοβενία άρχισε να κατασκευάζει έναν συνοριακό φράχτη στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν μέσα σε έξι μήνες περίπου μισό εκατομμύριο παράτυποι μετανάστες πέρασαν από τη χώρα.

Αυτό το νέο τμήμα του φράχτη θα έχει ύψος περίπου 2,5 μέτρα και κατασκευάζεται στις όχθες του ποταμού Κόλπα ανάμεσα στη Σλοβενία και την Κροατία.

Η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν συναντά μεγάλες αντιδράσεις στη Σλοβενία, αν και ορισμένες ομάδες της κοινωνίας των πολιτών τάσσονται εναντίον του φράχτη από συρματόπλεγμα.

Οι περισσότεροι παράτυποι μετανάστες είναι από το Πακιστάν, την Αλγερία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και το Μπανγκλαντές. Μόνο ένα μικρό ποσοστό τους επιδιώκει να λάβει άσυλο στη Σλοβενία, με τους περισσότερους να συνεχίζουν το ταξίδι τους στη γειτονική Ιταλία και την Αυστρία.

Τον περασμένο μήνα η ιταλική και η σλοβενική αστυνομία ξεκίνησαν κοινές συνοριακές περιπολίες στην προσπάθεια να αναχαιτίσουν τη ροή των παράτυπων μεταναστών.

https://www.protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot