×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

“Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός”…

Ιανουάριος 06, 2014
jumbo-banner

Πώς θα περνούσε, αλήθεια, η ανθρωπότητα… τον καιρό της, αν δεν υπήρχαν οι θεωρίες συνωμοσίας για να μας απασχολούν και να σκανδαλίζουν τη σκέψη;

Η απάντηση προφανώς και είναι… εξαιρετικά δύσκολα, και για τον λόγο αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι επανήλθαν στην επικαιρότητα σενάρια και αναλύσεις για τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν από την ειδική μονάδα SEALS των ΗΠΑ στο Αμποταπάντ του Πακιστάν, στις 2 Μαϊου του 2011.

Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό του Κουβέιτ Αμπντουλάχ αλ-Ναφίσι, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο της Σαουδικής Αραβίας, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν δολοφονήθηκε εκείνη τη μέρα, αλλά απήχθη ζωντανός από τους Αμερικανούς κομάντος, προκειμένου να μελετηθεί η προσωπικότητα και η συμπεριφορά του, και να εξαχθούν πληροφορίες για τη λειτουργία του δικτύου της Αλ Κάιντα.

Ο ακαδημαϊκός από το Κουβέιτ εδράζει τον ισχυρισμό του στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τον θάνατο του ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα, καθώς το πτώμα του ενταφιάστηκε στη θάλασσα, ενώ δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Δεν μου φαίνεται λογικό μια υπερδύναμη σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να κυνηγάει τον σεϊχη Οσάμα για δέκα ολόκληρα χρόνια, και όταν τον βρίσκει, απλώς να τον σκοτώνει», σχολίασε με νόημα ο Αμπντουλάχ αλ-Ναφίσι.

Η προβολή της συνέντευξης και οι παραπάνω ισχυρισμοί προκάλεσαν αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την… εξέγερση της κοινής λογικής, καθώς κύκλοι της αμερικανικής διπλωματίας σχολίαζαν ότι στην περίπτωση που είχε υπάρξει απαγωγή του Οσάμα Μπιν Λάντεν, και ο “σεϊχης του τρόμου” ήταν ζωντανός και στα χέρια των ΗΠΑ, η σχετική είδηση θα είχε διαρρεύσει… εντός ολίγων λεπτών.

Πηγή: ysterografa.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot