×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Όρκο επιβίωσης έδωσε ο Ερντογάν που βλέπει παντού εχθρούς

Δεκέμβριος 30, 2013
jumbo-banner

Παντού εχθρούς συνεχίζει να βλέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ορκίστηκε να... επιβιώσει της κρίσης που προκαλούν οι αποκαλύψεις περί διαφθοράς που απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν έστειλε και... μήνυμα στους αντιπάλους του, λέγοντας πως εκείνοι που επιδιώκουν την ανατροπή του θα αποτύχουν ακριβώς όπως και οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το περασμένο καλοκαίρι. Κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι προσπαθούν να υπονομεύσουν την εξουσία στην Τουρκία, η οποία έχει βιώσει ραγδαία οικονομική ανάπτυξη και θετική εξωτερική πολιτική υπό την 11ετή ηγεσία του, στην υπηρεσία μιας διεθνούς συνωμοσίας που εμφανίζεται με το μανδύα των ποινικών διώξεων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, που περιοδεύει στην Τουρκία για να συγκεντρώσει υποστήριξη ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το Μάρτιο, προκάλεσε αυτούς που τον κατηγορούν για την κράτηση με την κατηγορία της διαφθοράς των γιων τριών υπουργών και του επικεφαλής της κρατικής τράπεζας Halkbank στις 17 Δεκεμβρίου.

«Είπαν "Γκεζί" και έσπασαν τζάμια. Τώρα λένε "διαφθορά" και σπάζουν τζάμια. Αυτές οι συνωμοσίες δεν θα επιτύχουν», δήλωσε ενώπιον ενθουσιώδους πλήθους στη δυτική επαρχία Μανίσα. «Αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι η διαφθορά, ο νόμος ή η δικαιοσύνη. Η μόνη τους έγνοια είναι να καταστρέψουν την ισχύ αυτού του έθνους».

Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει καρατομήσει περίπου 70 αστυνομικούς ερευνητές που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ οι αγορές έχουν τρομάξει και ένας αξιωματούχος του ΑΚ δήλωσε πως οι γενικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν νωρίτερα από το 2015, αν η κρίση επιμείνει.

Πυρά του Γκιουλέν από τις... ΗΠΑ

Οι ισχυρισμοί του Ερντογάν για ένα ξένο χέρι στην υπόθεση έφερε στο επίκεντρο τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν τούρκο κληρικό που κηρύττει από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έχει αυτοεξοριστεί και του οποίου το κίνημα Χιζμέτ έχει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο οπαδούς, περιλαμβανομένων υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας και δικαστών, στην Τουρκία.

Ο Γκιουλέν αρνείται ότι έχει αναμιχθεί στην υπόθεση διαφθοράς. Ωστόσο επικρίνει τακτικά τον Ερντογάν, πρώην σύμμαχό του με τον οποίο φιλονίκησε σε μια διαμάχη για τον έλεγχο σε ένα δίκτυο τουρκικών θρησκευτικών σχολείων με μεγάλο κύρος, τα οποία προετοιμάζουν τους σπουδαστές για τις εξετάσεις του πανεπιστημίου.

Σε ένα ασαφώς διατυπωμένο κήρυγμα που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Γκιουλέν το σαββατοκύριακο, ο κληρικός παρομοίασε την παρούσα κατάσταση με σκοτεινές περιόδους της ιστορίας, όταν «οι μάζες ήταν τα παιχνίδια των δημαγωγών, που τους έβαζαν να κοιμηθούν και τους ξυπνούσαν κατά βούληση».
Προέβλεψε πως «η κηδεία αυτούς του χάους και οι ιερές μέρες όταν το έθνος θα είναι σε ένα μονοπάτι ανακούφισης, είναι κοντά».

Ο Ερντογάν έχει αφήσει σαφώς να εννοηθεί ότι ο Γκιουλέν ευθύνεται για το σκάνδαλο. Ο Νταβούτογλου ήταν πιο διπλωματικός σήμερα, λέγοντας πως το Χιτσμέτ θα πρέπει να πιστώσει την κυβέρνηση του ΑΚ για τα επιτεύγματά του.

«Προσευχόμαστε με ελπίδα και κατανόηση πως ό,τι κάναμε τα τελευταία δέκα χρόνια θα το δουν, και πως οι φίλοι μας, οι αδελφοί μας, θα ψάξουν την ψυχή τους», είπε στην τουρκική τηλεόραση.

Πηγή: onalert.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot