Φόβοι για «Υεμένη των Βαλκανίων»

Μάρτιος 28, 2016
jumbo-banner

Η Τουρκία κρατάει στα χέρια της τη «βάνα» της ροής των προσφύγων και ως εκ τούτου σε μεγάλο βαθμό καθίσταται ρυθμιστής των γεωστρατηγικών εξελίξεων όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, γεγονός που ανησυχεί σφόδρα τη Δύση!

Σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ αργά ή γρήγορα επιβάλει τη δραστική μείωση προσφυγικών ροών προς το ανατολικό Αιγαίο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το προσφυγικό ρεύμα θα κατευθυνθεί προς τη Βουλγαρία, προκαλώντας γενικότερη αποσταθεροποίηση σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.

Ο ίδιος φόβος υπάρχει και σε περίπτωση εξέγερσης στην Ειδομένη. Πρόσφατα πρέσβης μεγάλης δυτικής χώρας προειδοποίησε την Αθήνα ότι εάν δεν ελεγχθεί άμεσα η κατάσταση στην Ειδομένη, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μετατραπεί σε Υεμένη, καθώς οι αντιδράσεις «ακραίων πυρήνων» που βρίσκονται ανάμεσα στα γυναικόπαιδα μέσα στα λασπόνερα και τα οργωμένα χωράφια του Κιλκίς μπορεί να είναι τόσο δυναμικές που σε συνεργασία με αλλοδαπούς «αλληλέγγυους... Γενοβέζους», που έχουν καταφτάσει στην Ειδομένη απ' όλη την Ευρώπη, να προκαλέσουν καίριο πλήγμα στην κυβέρνηση και το χειρότερο να προκαλέσουν τη σπίθα για πιάσει φωτιά στο μαλακό υπογάστριο των Βαλκανίων.

Μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη θα χαροποιούσε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία -όπως ο λύκος που χαίρεται στην αναμπουμπούλα-, θα έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει τα προσφυγικά καραβάνια προς το «πέταλο» του Εβρου, ανοίγοντας εκεί νέα εστία έντασης στο τριεθνές με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Καμπανάκι
Εάν το ισλαμικό προσφυγικό ρεύμα κατευθυνθεί ανεξέλεγκτα μέσω Βουλγαρίας προς την καρδιά των Βαλκανίων ( Σκόπια - Κόσοβο - Σερβία - Κροατία), θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι εθνολογικές αναφλέξεις που θα επηρεάσουν άμεσα και τις χώρες του Βίσεγκραντ τινάζοντας στον αέρα την πολιτική των «κλειστών συνόρων» που με περίσσια απερισκεψία έσπευσαν να εφαρμόσουν.

Αλλωστε η Αγκυρα τις τελευταίες μέρες προειδοποιεί όλες τις πλευρές ότι εάν οι χώρες της Ευρώπης αθετήσουν την υπόσχεσή τους να υποδεχτούν συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων, τότε και εκείνη θα διακόψει την επαναπροώθηση προσφύγων από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία, όπως προβλέπει η συμφωνία...
Τον φόβο τους για ένα τέτοιου είδους «ντόμινο» εφιαλτικών εξελίξεων στα Βαλκάνια εκφράζουν ήδη πολλές δυτικές χώρες, γι' αυτό και καλούν την ελληνική κυβέρνηση να δράσει άμεσα ώστε να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Ειδομένη. Πολλές από τις μεγάλες δυτικές χώρες όπως: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και η Βρετανία προθυμοποιήθηκαν να στείλουν τεχνική και υλική βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ηδη μια πρώτη λίστα με είδη εξοπλισμού έχει δοθεί στις ΗΠΑ, οι οποίες προγραμματίζουν αερογέφυρα για την άμεση μεταφορά των συγκεκριμένων υλικών στην Ελλάδα.

Σχέδιο για τον καταυλισμό

Σταδιακή αποσυμφόρηση από Στρατό και Αστυνομία
Ο έλεγχος της Ειδομένης και η σταδιακή αποσυμφόρηση της περιοχής μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα με βελούδινο τρόπο από τον Στρατό και την Αστυνομία αρκεί να εφαρμοστούν τα αυτονόητα.
• 1η κίνηση: Ανατίθεται στον διοικητή της 33ης Ταξιαρχίας να καταστρώσει σχέδιο Διοικητικής Μέριμνας και παροχής βοήθειας στον πληθυσμό που προς το παρόν αρνείται να φύγει από την περιοχή.
• 2η κίνηση: Η περιοχή της Ειδομένης χωρίζεται σε 13 τομείς. Κάθε τομέας ανατίθεται σε μεικτά τμήματα του Στρατού και της Αστυνομίας που αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη σίτιση, την υγιεινή και την ασφάλεια του πληθυσμού που βρίσκεται μέσα στον τομέα.
• 3η κίνηση: Σε κάθε τομέα περιορίζεται η δράση των ΜΚΟ και των «αλληλέγγυων».
• 4η κίνηση: Η μεικτή διοίκηση (Στρατού - Αστυνομίας) του κάθε τομέα, αφού έχει εξασφαλίσει την καθημερινή σίτιση - υγιεινή και περίθαλψη των προσφύγων, αναλαμβάνει την ενημέρωσή τους ώστε να πεισθούν για να απομακρυνθούν από την Ειδομένη και να μεταβούν σε οργανωμένους καταυλισμούς της ευρύτερης περιοχής όπου το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να καταφθάσει αμερικανική βοήθεια με κλιματιζόμενες σκηνές.
Ωστόσο, για να εκτελεστεί το παραπάνω σχέδιο θα πρέπει να υπάρχει και η έγκριση του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου και φυσικά του πρωθυπουργού. Η στρατιωτική και αστυνομική μηχανή με αναμμένες τις μηχανές αναμένει το «πράσινο φως» της πολιτικής ηγεσίας.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ-ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot