×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Φωτογραφία-σοκ από τη Βραζιλία!

Ιούνιος 16, 2014
jumbo-banner

Η εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου... και προκαλεί αντιδράσεις!

Η Βραζιλία μπορεί να διοργανώνει το Μουντιάλ του 2014, ανοίγοντας την αυλαία με μια φαντασμαγορική τελετή και πληρώνοντας πολλά για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά η φτώχεια… δεν κρύβεται. Ίσα-ίσα που φαίνεται και μάλιστα κάνει το γύρο του κόσμου.

Μια φωτογραφία-γροθιά για τη Βραζιλία του Παγκοσμίου Κυπέλλου δημοσιεύεται στα social media και «διώχνει» μακριά όλη τη χλιδή της διοργάνωσης. Αυτή δείχνει μια νεαρή γυναίκα να βρίσκεται μέσα σε έναν κάδο και να ψάχνει για φαγητό, την ώρα που φίλαθλοι περνούν από δίπλα και πετούν σκουπίδια στον ίδιο κάδο χωρίς να δίνουν σημασία.

Αν και είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας μαστίζεται από την ανέχεια, η φωτογραφία που ανέβηκε στο Twitter δείχνει «τα δύο πρόσωπα της Βραζιλίας» («The two faces of Brazil»), όπως είναι και ο τίτλος της. Όπως αναφέρει η Telegraph, αν και δημοσιεύτηκε αυτές τις ημέρες, τραβήχτηκε πέρυσι κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που διοργανώθηκε πέρυσι στη χώρα.

Ο λόγος που δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, είναι διότι πολλοί Βραζιλιάνοι έχουν θυμώσει με την απόφαση της κυβέρνησης που θέλησε να διοργανώσει η Βραζιλία το Μουντιάλ και να ξοδέψει τόσα χρήματα ενώ θα μπορούσε να τα δώσει για την ανακούφιση των φτωχών. Αντιθέτως, οι κυβερνώντες λαμβάνουν σκληρές αποφάσεις για την οικονομία, οι οποίες πλήττουν ακόμη περισσότερο τους μη έχοντες.

parapolitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot