Φρίκη στην Αυστραλία: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου 8 παιδιά

Δεκέμβριος 19, 2014
jumbo-banner
Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου οκτώ παιδιών που βρέθηκαν νεκρά μέσα σε ένα σπίτι στο προάστιο Μανούρα της πόλης Κερνς, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, σύμφωνα με την αστυνομία, με τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για μαζική δολοφονία.
 
Στο σπίτι βρέθηκε επίσης τραυματισμένη και μία γυναίκα.

Η Αυστραλία βρίσκεται ήδη σε ύψιστο συναγερμό έπειτα από το περιστατικό ομηρίας την Τρίτη στο Σίδνεϊ που διήρκεσε 16 ώρες και άφησε πίσω του τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.
 
Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αναφορικά με τη σχέση της τραυματισμένης γυναίκας με τα οκτώ παιδιά, που ήταν ηλικίας από 18 μηνών έως 15 ετών. Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο ότι τα παιδιά μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου, κατι που ωστόσο προς στιγμήν η αστυνομία δεν φαίνεται να επιβεβαιώνη.
 
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 34χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή της και
ότι συνεργάζεται με τις αρχές.
 
Η αυστραλιανή υπηρεσία του Associated Press επικαλέστηκε τη δήλωση μίας γυναίκας που είπε ότι είναι εξαδέλφη της τραυματισμένης και ότι τα παιδιά ήταν αδέλφια.
Η πολιτειακή αστυνομία του Κουίνσλαντ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι κλήθηκε να μεταβεί σε σπίτι στο προάστιο Μανούρα λίγο πριν από το μεσημέρι έπειτα από καταγγελία ότι εκεί βρισκόταν μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη.
 
Κατά τις έρευνές της στο σπίτι, η αστυνομία βρήκε τα πτώματα των οκτώ παιδιών. Η αστυνομία του Κερνς συμβούλευσε τους κατοίκους να
διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
 
«Δεν συντρέχει λόγος το κοινό να ανησυχεί γι αυτό, πέραν του ότι πρόκειται γι ένα τραγικό, τραγικό συμβάν. Η κατάσταση ελέγχεται επί του παρόντος και δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανένας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής Μπρούνο Ασνικάρ.
 
Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ χαρακτήρισε το περιστατικό «θλιβερό» και σχολίασε ότι αυτές τις ημέρες η χώρα «δοκιμάζεται», έπειτα και από την πρόσφατη ομηρία στο Σίδενεϊ που είχε αιματηρή κατάληξη.
 
«Όλοι οι γονείς θα νιώσουν μία βαθιά θλίψη από αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα. Απόψε ο λαός θα κλάψει και θα προσευχηθεί για αυτά τα παιδιά», αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο πρωθυπουργός.
 
Ειδικοί μεταβαίνουν από την πρωτεύουσα της πολιτείας, το Μπρισμπέιν, για να βοηθήσουν στις έρευνες, είπε ο ίδιος και τόνισε ότι οι πληροφορίες παραμένουν συγκεγχυμένες και ο τελικός αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να μειωθεί ή να αυξηθεί.
 
Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στη συγκεκριμένη συνοικία κατοικούν κυρίως Αβορίγινες Αυστραλοί και οι κάτοικοι γνώριζαν ότι η περιοχή έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot