Φράχτες στα σύνορα με ΠΓΔΜ και Βουλγαρία θέλει ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Ιανουάριος 23, 2016
jumbo-banner

Για την κατασκευή φράχτη μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας πιέζει και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος τόνισε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές.

Εκτός από την ΠΓΔΜ, ο Όρμπαν ισχυρίζεται ότι αντίστοιχος φράχτης πρέπει να ανεγερθεί και στα ελληνικά σύνορα με την Βουλγαρία.

«Αν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα [σ.σ της Ευρωπαϊκής Ένωσης], ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό ή απαιτητικό είναι αυτό, θα καταστρέψουμε από μόνοι μας τη Συνθήκη της Σένγκεν» δήλωσε ο κ. Όρμπαν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από τη Σλοβενία. 

Eν τω μεταξύ, διεκόπη από τις 6 το πρωί η διέλευση προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή.

Αυτό αποφασίστηκε από τις Αρχές της γείτονας χώρας, μέχρι να υπάρξει αποσυμφόρηση του καταυλισμού προσφύγων στη Γευγελή, που, κατά την ίδια πηγή, είναι γεμάτο.

Όπως έγινε γνωστό, υπό τις παραπάνω συνθήκες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ελληνική πλευρά πάνω από 1.000 πρόσφυγες. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη βρίσκονταν 400 πρόσφυγες, ενώ, στο πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου σταματούν τα λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες για έλεγχο των υπηρεσιακών τους σημειωμάτων, αναμένουν 14 λεωφορεία με 700 επιβάτες.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot