Υγρός τάφος για άλλους 18 πρόσφυγες

Νοέμβριος 12, 2015
jumbo-banner

Χάθηκαν στις ακτές της Αγκυρας (ανάμεσά τους εφτά παιδιά) όταν βούλιαξαν οι βάρκες τους

Υγρός τάφος για 18 άτομα, ανάμεσά τους εφτά παιδιά, έγιναν χτες τα παγωμένα νερά του Αιγαίου, όπου σημειώθηκαν δύο νέες προσφυγικές τραγωδίες. Το πρώτο πολύνεκρο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, όπου ναυάγησε ξύλινο πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 42 μετανάστες. Σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, το σκάφος είχε αποπλεύσει το προηγούμενο βράδυ από την περιοχή του Αϊβατζίκ και ενώ κατευθυνόταν προς τη Λέσβο «χτυπήθηκε» από τη σφοδρή θαλασσοταραχή.

«Το σκάφος είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και άρχισε να μπάζει νερά, όμως οι επιβάτες του αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους. Στη συνέχεια φαίνεται πως έκαναν στροφή για να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, όμως βυθίστηκε προτού προλάβουν να φτάσουν στην ακτή» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Τσανάκαλε, Χάμζα Ερκάλ.

Ερευνες

Η τουρκική ακτοφυλακή ανέσυρε από τη θαλάσσια περιοχή τις σορούς 14 ατόμων -μεταξύ των οποίων και εφτά παιδιά- και διέσωσε άλλους 27 ανθρώπους που πάλευαν με τα κύματα. Ακαρπες παρέμεναν μέχρι χτες οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ατόμου, που αγνοείτο.

Το δεύτερο ναυάγιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σμύρνης. Βάρκα με 28 πρόσφυγες, που είχε αποπλεύσει από την περιοχή Καραμπουρούν, ανατράπηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παρασύροντας στον θάνατο τέσσερα άτομα, ενώ αγνοούνται ακόμα δύο. Οι υπόλοιποι διασώθηκαν από τις τουρκικές Αρχές.

Στο μεταξύ χτες το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Αριάδνη» περίπου 2.500 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και τη Χίο, ενώ στην Καβάλα αποβιβάστηκαν 731 άτομα, που ταξίδεψαν από Μυτιλήνη με το πλοίο «Τσάμπιονς Τζετ».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot