×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

ΤΡΑΓΙΚΟ: 10χρονα παιδιά θα δουλεύουν νόμιμα στη Βολιβία!

Ιούλιος 07, 2014
jumbo-banner
Οργή από τους ακτιβιστές που καλούν τη χώρα να εγκαταλείψει τον νόμο της παιδικής εργασίας.
 
Νόμιμα πλέον, με την έγκριση του κράτους, τα παιδιά 10 ετών και άνω, θα μπορούν να εργάζονται στη Βολιβία, ύστερα από ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας.
 
Μέχρι τώρα το όριο ήταν τα 14 έτη, με το νέο νομοσχέδιο, ωστόσο, τα όρια γίνονται πιο «ευέλικτα»: αν τα παιδιά είναι… μισθωτοί θα πρέπει να έχουν κλείσει το 12ο έτος, αν είναι αυτοαπασχολούμενα, δεν χρειάζεται να είναι μεγαλύτερα από 10.
 
Σύμφωνα με τους εμπνευστές του νομοσχεδίου, προτού εργαστεί ένα τόσο μικρό παιδί θα πρέπει να έχουν συναινέσει ρητώς και οι γονείς του ή οι κηδεμόνες του, ενώ ο βουλευτής Χαβιέ Σαβαλέτα, εκ των συντακτών του νομοσχεδίου, εξέφρασε την ελπίδα πως με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί η απόλυτη φτώχεια που ταλανίζει τη Βολιβία: «Η απόλυτη φτώχεια είναι ένας από τους λόγους που ωθούν τα παιδιά στην εργασία», δήλωσε.
 
Ωστόσο, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα διαφωνούν ριζικά και καλούν τη Βολιβία να εγκαταλείψει τον νόμο. «Η παιδική εργασία διαιωνίζει τη φτώχεια, δεν την εξαφανίζει», δήλωσε η Τζο Μπέκερ, διευθύντρια του τμήματος για τα παιδικά δικαιώματα της οργάνωσης Human Rights Watch. «Πολλές οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους να δουλέψουν, χάνουν όμως το σχολείο τους και έτσι δεν θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να βρουν μια καλή δουλειά», πρόσθεσε.
 
parapolitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot