Το Ισλαμικό κράτος αποκεφάλισε τον Κροάτη που κρατούσε όμηρo

Αύγουστος 12, 2015
jumbo-banner
Tη φωτογραφία του αποκεφαλισμένου πτώματος ενός κροάτη ομήρου δημοσιοποίησε ο αιγυπτιακός κλάδος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.  
Η οργάνωση είχε απειλήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα τον σκοτώσει, ενώ έγινε γνωστό σήμερα από την υπηρεσία SITE που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους, μεταδίδει το ΑΠΕ.  
Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή. Περιλαμβάνει μια λεζάντα που γράφει "θάνατος του κροάτη ομήρου, εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκπνοή της προθεσμίας...".    
Το SITE ανέφερε πως η φωτογραφία διανεμήθηκε μέσω του Twitter στις 12 Αυγούστου. Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: "Είδαμε αυτή τη είδηση στο Ίντερνετ, αλλά αυτή τη στιγμή κάνουμε τους δικούς μας ελέγχους.
Το Ισλαμικό κράτος αποκεφάλισε τον Κροάτη που κρατούσε όμηρο
Αν επιβεβαιώσουμε ότι είναι πράγματι αληθινή, θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης με δήλωση".  
Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από την οργάνωση Επαρχία Σινά εικόνιζε έναν άνδρα ο οποίος έλεγε πως ονομάζεται Τόμισλαβ Σάλοπεκ και πως η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν οι μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές. Η Ardiseis Egypt, μια μονάδα της γαλλικής εταιρείας CGG, η οποία ειδικεύεται στις γεωολογικές έρευνες για πετρέλαιο και αέριο, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ένα μέλος του προσωπικού της είχε απαχθεί στις 22 Ιουλίου ενώ ταξίδευε για το Κάιρο.
Πηγή: www.lifo.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot