Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν γυναικόπαιδα στα σύνορα με την Συρία

Απρίλιος 20, 2016
jumbo-banner
Έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον γυναικόπαιδων και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα «έσβησαν» για πάντα και την τελευταία ελπίδα οκτώ ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή. Ο λόγος για Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι φέρεται να σκότωσαν εν ψυχρώ πρόσφυγες από την Συρία στα σύνορα με τη χώρα τους.

Η ομάδα των προσφύγων προσπαθούσε να φτάσει στην Τουρκία διαμέσου μιας γνωστής οδού διακινητών αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους στρατιώτες που πυροβόλησαν εναντίον τους για να τους απωθήσουν.

Εκτός από τους οκτώ που σκοτώθηκαν, οι στρατιώτες φαίνεται ότι τραυμάτισαν και αδιευκρίνιστο αριθμό άλλων προσφύγων. Βίντεο από κινητό τηλέφωνο, το οποίο έχει στην κατοχή της η βρετανική εφημερίδα «The Times», δείχνει έναν άντρα να μεταφέρει στα χέρια τον γιο του, που είχε πυροβοληθεί και στα δύο πόδια.

Τα πλάνα δείχνουν και έναν άντρα, τραυματισμένο στον ώμο, να οπισθοχωρεί και να κατεβαίνει τρέχοντας το ορεινό μονοπάτι…

Ο Abdmunem Kashkash, δικηγόρος από το Χαλέπι, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα ότι οι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώνουν Σύρους κάθε ημέρα.

Ο Kashkash, που ήταν ανάμεσα στους «τυχερούς» της ομάδας, περιέγραψε όλα όσα έζησε. «Πυροβολήθηκε και ένα μικρό κοριτσάκι και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για αυτήν πριν πέσει το βράδυ.Ένας ηλικιωμένος και μια γυναίκα αγνοούνται… Μάλλον και αυτοί σκοτώθηκαν» δήλωσε ο ίδιος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Azaz, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Αντίστοιχες καταγγελίες εναντίον των Τούρκων στρατιωτών έκανε την περασμένη εβδομάδα και το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot