Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν με κοντάρια λέμβο με πρόσφυγες (βίντεο)

Μάρτιος 13, 2016
jumbo-banner

Άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής φαίνονται να χτυπούν με κοντάρια πρόσφυγες που μεταβαίνουν σε λέμβο και προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό δίκτυο BBC.

Το βίντεο τραβά πρόσφυγας που βρίσκεται πάνω στη Λέμβο, η οποία είχε προορισμό τη Λέσβο.

Σύμφωνα με το BBC το περιστατικό φέρεται να έχει γίνει σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Αφού έχουν δεχτεί τα χτυπήματα με τα κοντάρια από τους Τούρκους λιμενικούς, το φουσκωτό αναπτύσσει ταχύτητα και απομακρύνεται από το σκάφος, με τον κόσμο που είναι πάνω σε αυτό να είναι τρομοκρατημένος.

Μέλος της τουρκικής ακτοφυλακής υποστήριξε πως στόχος ήταν να σταματήσουν το φουσκωτό χωρίς να τραυματίσουν τους επιβαίνοντες – οι οποίοι τελικά έφτασαν στη Λέσβο. Υποστήριξε επίσης πως η προβλεπόμενη διαδικασία είναι να δένονται οι λέμβοι σε σκάφη της τουρκοφυλακής και να οδηγούνται πίσω στις τουρκικές ακτές, όμως το εν λόγω φουσκωτό «δεν σταμάτησε τη μηχανή και συνέχισε στην Ελλάδα».

Η καταγγελία έγινε από τους πρόσφυγες που έφτασαν τελικά στο ελληνικό νησί σε εθελοντές που δραστηριοποιούνται εκεί, και στη συνέχεια το επίμαχο βίντεο δόθηκε στον ανταποκριτή του βρετανικού καναλιού.

tvxs.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot