Τουλάχιστον 14 νεκροί στην Ισπανία από πτώση λεωφορείου

Νοέμβριος 10, 2014
jumbo-banner
Τουλάχιστον 14 προσκυνητές, στην πλειονότητά τους νέοι, σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα τις πρώτες πρωινές ώρες...

της Κυριακής στη νοτιοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης στη Μούρθια.

Το λεωφορείο με τους ενορίτες που επέστρεφαν από θρησκευτική εκδήλωση στη Μαδρίτη, έπεσε σε χαράδρα βάθους 15 μέτρων για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κοντά στην πόλη Βέντα ντε Ολίβια, 60 χλμ. από τον προορισμό του, το χωριό Μπούγιας στην Μούρθια.
 
Δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλα τέσσερα υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Ο 36χρονος ιερέας της ενορίας που οργάνωσε το ταξίδι είναι μεταξύ των νεκρών, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.
 
Τα αλκοτέστ και τα τεστ για χρήση ναρκωτικών στα οποία υποβλήθηκαν ο οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός βγήκαν αρνητικά, διευκρίνισε ο νομάρχης της περιφέρειας Χοακίν Μπασκουνιάνα.
 
Η εταιρία που είχε το λεωφορείο δήλωσε ότι μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα στο όχημα είχαν γίνει όλοι οι έλεγχοι.
 
Ο επίσκοπος Καρθαγένης Χοσέ Μανουέλ Λόρκα Πλάνες δήλωσε ότι η εκκλησία είναι συγκλονισμένη από το φοβερό τροχαίο.
 
Είναι το χειρότερο τροχαίο που σημειώνεται στην Ισπανία από το 2008, όταν εννέα φινλανδοί τουρίστες σκοτώθηκαν στο νότο. Τον Ιούλιο του 2013, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του σε εθνική οδό της κεντρικής Ισπανίας.
fimotro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot