Τον σκότωσε εν ψυχρώ για ένα σπασμένο φανάρι (Video)

Απρίλιος 11, 2015
jumbo-banner

- Τα νέα πλάνα δείχνουν τις στιγμές πριν την στυγερή δολοφονία και... "καίνε" τον αστυνομικό Μάικλ Σλάγκερ
- Το βίντεο τον δείχνει να σταματά για έλεγχο ρουτίνας τον αφροαμερικανό Γουόλτερ Σκοτ, τον οποίο δολοφόνησε εν ψυχρώ στιγμές αργότερα
- Ο λευκός αστυνομικός φαίνεται ήρεμος και οι κινήσεις του θύματος δεν μοιάζουν απειλητικές ούτε στο... ελάχιστο
- Ο Μάικλ Σλάγκερ είχε υποστηρίξει πως ο Γουόλτερ Σκοτ προσπάθησε να του πάρει το taser
- Ποιος είναι ο μυστηριώδης συνεπιβάτης του θύματος;

Μία (ακόμη) δολοφονία αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό που συντάραξε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Για μία χώρα που έχει για πρώτη φορά στα χρονικά μαύρο Πρόεδρο, τον Μπαράκ Ομπάμα, τα συνεχόμενα κρούσματα βίας λευκών αστυνομικών εναντίον αφροαμερικανών, μοιάζουν σαν τραγική ειρωνεία...

Τελευταία περίπτωση η εν ψυχρώ δολοφονία του άοπλου αφροαμερικανού Γουόλτερ Σκοτ από τον αστυνομικό Μάϊκλ Σλάγκερ, στη Νότια Καρολίνα.

Το πρώτο, συγκλονιστικό βίντεο που είχε δημοσιευτεί, έδειχνε την στιγμή που ο λευκός αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα τον Σκοτ, πυροδοτώντας νέο γύρο έντονων αντιδράσεων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ο αστυνομικός υποστήριξε πως το θύμα προσπάθησε να του κλέψει το taser (την συσκευή που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για να ακινητοποιήσει κάποιον επίδοξο δράστη), ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στο βίντεο.

Δεύτερο βίντεο εκθέτει τον αστυνομικό
Σήμερα, το CNN δημοσιεύει ένα δεύτερο βίντεο, τραβηγμένο από μία dash cam (σ.σ. κάμερα που τοποθετείται μέσα στα αυτοκίνητα).

Είναι οι στιγμές πριν το φονικό, όταν ο αστυνομικός σταματάει τον Γουόλτερ Σκοτ για έλεγχο, αφού το αυτοκίνητο που οδηγούσε φέρεται να είχε ένα σπασμένο φανάρι.

Το βίντεο απεικονίζει τον Μάϊκλ Σλάγκερ να απευθύνεται με ήρεμο τόνο στον Γουόλτερ Σκοτ, ο οποίος του λέει πως δεν έχει την ασφάλεια του οχήματος, με τον αστυνομικό να επιστρέφει στο περιπολικό για τα απαραίτητα έγγραφα.

Μερικές στιγμές μετά, ο Σκοτ βγαίνει από το όχημά του και αρχίζει να τρέχει, με τον αστυνομικό να τον κυνηγά. Ο Σκοτ δεν εμφανίζεται ξανά στο συγκεκριμένο βίντεο, ωστόσο οι επόμενες εικόνες που έχουν βγει στην δημοσιότητα, είναι αυτές από το πρώτο βίντεο, στο οποίο ο Σλάγκερ φαίνεται να ρίχνει εξ επαφής οκτώ σφαίρες στον νεαρό αφροαμερικανό.

Το νέο αυτό βίντεο έχει κάνει αρκετούς να υποστηρίζουν πως δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο η επιλογή του Σλάγκερ να δολοφονήσει πισώπλατα έναν άοπλο πολίτη.

Ο μυστηριώδης συνεπιβάτης
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από το νέο οπτικοακουστικό υλικό, είναι πως στο όχημα του Σκοτ διακρίνεται ένας συνεπιβάτης.

Προς το παρόν, δεν έχει ταυτοποιηθεί ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, ενώ το όνομά του δεν υπήρχε στην αστυνομική αναφορά που έλαβε το CNN.

Ένας άλλος αστυνομικός που κλήθηκε για το συμβάν, δήλωσε πως ο συνεπιβάτης συνελήφθη και κρατήθηκε στο πίσω κάθισμα ενός περιπολικού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Γουόλτερ Σκοτ, Κρις Στιούαρτ, δήλωσε στο CNN πως αυτός ο άνδρας ήταν συνάδελφος και φίλος του θύματος, ωστόσο δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία του.

Πηγή: edition.cnn.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot