Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν αμερικανό δημοσιογράφο

Αύγουστος 20, 2014
jumbo-banner
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν εδάφη στο Ιράκ και τη Συρία δημοσιοποίησαν ένα βίντεο με τη δολοφονία δια αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ ο οποίος είχε εξαφανιστεί στη Συρία, σχεδόν πριν από δύο χρόνια.

Το βίντεο, με τίτλο «Ένα μήνυμα προς την Αμερική», δημοσιεύτηκε στις ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχει γίνει δυνατόν από τις αμερικανικές αρχές να εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του συγκεκριμένου βίντεο. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος οι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εργάζονταν για να επαληθεύσουν  την αυθεντικότητα του βίντεο που δείχνει την δολοφονία ενός αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους και ήδη εξέφρασε την οργή του αν αποδειχτεί ότι το βίντεο είναι γνήσιο.

«Εάν είναι γνήσιο, είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία ενός αθώου αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτλιν Χέιντεν.
 
Οι τζιχαντιστές του ισλαμικού Κράτους λίγη ώρα αργότερα, δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο ένα ακόμη βίντεο όπου ισχυρίζονται ότι κρατούν όμηρο έναν ακόμη αμερικανό δημοσιογράφο τον Στίβεν Σότλεφ και αναφέρουν ότι η ζωή του εξαρτάται από την επόμενη κίνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.
«Η ζωή αυτού του αμερικανού πολίτη, εξαρτάται από την επόμενη απόφαση σας», διακρίνεται να λέει ένας μασκοφόρος άνδρας στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και απευθύνεται στον Μπάρακ Ομπάμα. Ο μασκοφόρος άντρας ακούγεται να μιλά αγγλικά με βρετανική προφορά και να έχει μπροστά του τον όμηρο που ονομάζεται Στίβεν Σότλοφ.

Δεν έχει γίνει δυνατή η επαλήθευση ούτε αυτού του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους στο διαδίκτυο.
 
Πηγή: efsyn.gr
 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot