Τεράστιοι όγκοι νερού πνίγουν τις Φιλιππίνες! ΦΩΤΟ

Οκτώβριος 19, 2015
jumbo-banner

Φιλιππινέζοι που έχουν παγιδευτεί στις στέγες των πλημμυρισμένων σπιτιών τους περιμένουν βοήθεια σήμερα από τις ομάδες διάσωσης, ενώ ο τυφώνας Κοπού σαρώνει το βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Ο τυφώνας, έφθασε χθες στην ξηρά πλήττοντας την ανατολική ακτή του Λουζόν, του μεγαλύτερου νησιού των Φιλιππίνων, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο Κοπού κατευθύνεται πολύ αργά προς τα βόρεια και παρότι εξασθενεί, έχει προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές σε τρεις οροσειρές.

Περίπου 70 χωριά είναι κάτω από το νερό, είπε ο Νάιτζελ Λόντοκ, αναπληρωτής διευθυντής της περιφερειακής υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας. "Η στάθμη των νερών ανεβαίνει γρήγορα και υπάρχουν άνθρωποι στις στέγες των σπιτιών. Το βάθος του νερού είναι πάρα πολύ μεγάλο για τα φορτηγά του στρατού, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να φτάσουν τους εγκλωβισμένους με φουσκωτές βάρκες".

Χιλιάδες κάτοικοι έχουν πιθανόν παγιδευτεί σε αυτά τα χωριά και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας δεν διαθέτει μέχρι στιγμής πάρα μόνο δέκα συνεργεία. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει σε προσωρινά κέντρα υποδοχής, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία για τη διαχείριση των καταστροφών. Περίπου 19.000 άνθρωποι παραμένουν εκεί σήμερα, πρόσθεσε ο Λόντοκ.

Ο τυφώνας Κοπού αρχικά συνοδευόταν από ανέμους με ριπές 210 χλμ. την ώρα. Σήμερα βρίσκεται πάνω από τη βόρεια πόλη Μπαντάι και οι ριπές έχουν εξασθενήσει και φθάνουν τα 150 χλμ. την ώρα. Η καταιγίδα αναμένεται να περάσει πάνω από την περιοχή με τα βουνά της Κορδιλιέρας πριν αφήσει πίσω της το Λουζόν την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση έχει αναφέρει δύο θανάτους, ενός 14χρονου εφήβου στη Μανίλα από την πτώση δένδρου στο σπίτι του και μιας 62χρονης από την κατάρρευση τοίχου του σπιτιού της στην επαρχία Ζαμπάλες. Τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα στη Μανίλα, αν και η πρωτεύουσα δεν έχει πληγεί σοβαρά από τον τυφώνα.

πηγη: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: REUTERS - ΑΠΕ - ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot