Συρία: Δύο ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή

Ιούλιος 14, 2015
jumbo-banner
Δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν όταν διεξήχθη μια αεροπορική επιδρομή στη βορειοανατολική Συρία σήμερα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση πρόκειται για έναν Ιρακινό, τον Αμπού Οσάμα αλ Ιράκι, και έναν Σύρο, τον Άμερ αλ Ράφνταν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταγράφει τις εξελίξεις στον συριακό πόλεμο βασιζόμενο σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και πηγών επί του πεδίου, ανέφερε πως η επιδρομή πιστεύεται ότι διεξήχθη από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος διεξάγει μια εκστρατεία εναντίον του ΙΚ στο έδαφος τόσο του Ιράκ, όσο και της Συρίας, ο διευθυντής του Ράμι Άμπντελ Ραχμάν πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτό δεν είναι βέβαιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε διαμηνύσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο διεθνής συνασπισμός θα εντείνει τις επιχειρήσεις του στη βόρεια Συρία. Η κουρδική οργάνωση YPG έχει καταγράψει μια σειρά στρατιωτικών επιτυχιών εναντίον του ΙΚ στο βόρειο τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάκτησης της πόλης Ταλ Αμπιάντ, στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν, ο αλ Ιράκι είχε τον τίτλο του "κυβερνήτη" της επαρχίας της βορειοανατολικής Συρίας που έχει χαράξει το ΙΚ. 

Ο Ράφνταν είχε διατελέσει "κυβερνήτης" της Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε ανακηρύξει πέρσι την εγκαθίδρυση ενός "χαλιφάτου" σε τμήματα της συριακής και της ιρακινής επικράτειας.

Ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ανακοίνωσε στο μεταξύ εξ ονόματος του συνασπισμού ότι οι επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ αυξήθηκαν και έγιναν συνολικά 39 επιδρομές στο Ιράκ και άλλες 9 στη Συρία.

Οι 29 από τις 39 επιδρομές έγιναν κοντά στο Ράμαντι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ.

Οι εννέα επιδρομές στη Συρία στοχοθέτησαν μέλη ή εγκαταστάσεις του ΙΚ στη Χασάκα, στη Ράκα και στο Κομπάνι.

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ αποκλείει τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Συρίας υπό τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, που θεωρεί μέρος του προβλήματος.
e-typos.com 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot