Συνεχίζει... ακυβέρνητο το Modern Express στον Ατλαντικό (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Φεβρουάριος 01, 2016
jumbo-banner
Σαν... καρυδότσουφλο συνεχίζει να είναι στο Ατλαντικό το Modern Express, το φορτηγό πλοίο που έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και οι γαλλικές αρχές προσπαθούν να το εμποδίσουν να προσκρούσει στις ακτές της Γαλλίας!

Το πλοίο "Modern Express", με σημαία Παναμά, αναμένεται να φτάσει τις ακτές κοντά στο γαλλικό θέρετρο Λα Ροσέλ μεταξύ της νύχτας της Δευτέρας και της Τρίτης το πρωί, εκτός αν τα συνεργεία διάσωσης καταφέρουν να συνδέσουν ένα σκοινί ρυμούλκησης. Μια νέα προσπάθεια θα γίνει σήμερα Δευτέρα (01.02.2016).

Τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με ελικόπτερο την περασμένη Τρίτη όταν μια άγνωστη βλάβη έφερε το πλοίο σε επικίνδυνη κλίση 40 με 50 βαθμών. Τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να συνδέσουν σκοινί ρυμούλκησης στο πλοίο (που έχει μήκος 164 μέτρα), ενώ οι καιρικές συνθήκες διέκοψαν τις προσπάθειες χθες Κυριακή (31.01.2016).

Το πλοίο μετέφερε 3.600 τόνους ξυλείας και μηχανήματα οικοδομής από την Γκαμπόν στη Γαλλία, καθώς και 300 τόνους μαζούτ.

Οι πιθανότητες ρύπανσης σε περίπτωση πρόσκρουσης είναι χαμηλές σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, αλλά ένα ειδικό πλοίο για την περίπτωση βρίσκεται στην περιοχή. Μια ειδική ομάδα διάσωσης από την Ολλανδία κατάφερε να συνδέσει ένα σκοινί ρυμούλκησης αρχικά αλλά αυτό έσπασε λόγω της θαλασσοταραχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 
Φωτογραφίες: Reuters

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot