Συνεργασία με την Τουρκία και Hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία ζήτησε ο Γερμανός ΥΠΕΣ

Νοέμβριος 05, 2015
jumbo-banner

Μόνο με συνδυασμό μέτρων και όχι με μεμονωμένα μέτρα μπορεί να διευθετηθεί η προσφυγική κρίση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην συνεργασία με την Τουρκία και στην λειτουργία των Hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

“Πρέπει να εργαστούμε από κοινού ώστε να έχουμε σύντομα αυτά τα Hotspots, στα οποία θα λειτουργήσει η κατανομή και ο επαναπατρισμός των προσφύγων”, δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα απόψε με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για του Πρόσφυγες (UNCHCR) Αντόνιο Γκουτέρες στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι είναι για αυτό απαραίτητη η βοήθεια της Αρμοστείας. Από την πλευρά του ο κ. Γκουτέρες επισήμανε ότι είναι τώρα σημαντικό να περιοριστούν οι κίνδυνοι του χειμώνα για τους πρόσφυγες και να εμποδιστούν αποτελεσματικά οι διακινητές.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Ντε Μεζιέρ αναφέρθηκε στις συμμορίες που δρουν στο Αφγανιστάν και τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Υποστήριξε δε ότι πολλοί, για τους οποίους η ανάγκη προστασίας δεν είναι τόσο προφανής όσο είναι για τους Σύρους, να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot