Συνελήφθησαν Γερμανοί δημοσιογράφοι με drone στο Παρίσι

Μάρτιος 07, 2015
jumbo-banner

Τέσσερις Γερμανοί δημοσιογράφοι, που είχαν στην κατοχή τους ένα μικρό, μη επανδρωμένο, ρομποτικό αεροσκάφος συνελήφθησαν σήμερα στο Παρίσι όπου το τελευταίο διάστημα η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί μετά από μια σειρά μυστηριωδών νυχτερινών υπερπτήσεων.

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι της Bayerischer Rundfunk, της βαυαρικής ραδιοτηλεόρασης, συνελήφθησαν στο πάρκο Βιγιέτ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, ανέφερε μια αστυνομική πηγή επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα από το ραδιοφωνικό σταθμό France Info και την εφημερίδα Le Parisien.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν είχαν προλάβει να χρησιμοποιήσουν το τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος. Οι πτήσεις αυτού του είδους των αεροσκαφών χωρίς άδεια απαγορεύονται στο Παρίσι.

Στις 25 Φεβρουαρίου τρεις άλλοι δημοσιογράφοι, του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα, συνελήφθησαν επειδή πέταξαν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από το Παρίσι, για να κάνουν... ρεπορτάζ για τις μυστηριώδεις νυχτερινές υπερπτήσεις. Ο Βρετανός δημοσιογράφος που χειριζόταν το ρομποτικό αεροσκάφος καταδικάστηκε σε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ από τις 5 Οκτωβρίου έχουν παρατηρηθεί 60 τέτοιες υπερπτήσεις σε πυρηνικούς σταθμούς και στο Παρίσι.

enikos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot