Συνάντηση εκπροσώπων αστυνομιών όλων των κρατών-μελών πλην της Ελλάδας

Οκτώβριος 07, 2015
jumbo-banner

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η απόφαση της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας να καλέσει σε έκτακτη συνάντηση στο Βερολίνο εκπροσώπους από όλες τις αστυνομίες των κρατών – μελών εκτός της Ελλάδας.

Η συνάντηση αφορά, μεταξύ άλλων, θέματα διαχείρισης προσφύγων και παράτυπων μεταναστών και σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση δεν θα παραστούν Ελληνες αξιωματικοί καθώς εάν επιβεβαιωθούν πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας οι γερμανικές αρχές κατ’ εξαίρεση δεν απηύθυναν πρόσκληση σε εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. Ελληνες αξιωματούχοι που ρωτήθηκαν σχετικά επιβεβαίωσαν το γεγονός ωστόσο, δήλωσαν αδυναμία να ερμηνεύσουν τη στάση της γερμανικής διπλωματίας έναντι της Ελλάδας.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στα τέλη Αυγούστου, όταν η Ελλάδα δεν κλήθηκε να μετάσχει σε συνάντηση κορυφής που διοργανώθηκε στη Βιέννη και συμμετείχαν ηγέτες βαλκανικών χωρών όπως επίσης η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Καθημερινή

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot