Συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Απρίλιος 03, 2015
jumbo-banner

Συμφωνία-πλαίσιο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης επετεύχθη στην Λωζάννη μεταξύ της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) και του Ιράν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το Ισραήλ απέρριψε τους πανηγυρισμούς για την συμφωνία υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται προκειμένου να εμποδίσει μια «κακή» τελική συμφωνία.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και συνομίλησαν σχετικά με τη συμφωνία-πλαίσιο. Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη μια «αξιόπιστη, επαληθεύσιμη» συμφωνία. Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις ενδέχεται να «επιβληθούν εκ νέου εάν η συμφωνία δεν εφαρμοστεί», σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έκρινε ότι η συμφωνία-πλαίσιο που επετεύχθη με το Ιράν αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα» προς την κατεύθυνση να αποτραπεί το ενδεχόμενο η Ισλαμική Δημοκρατία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. «Βρισκόμαστε όσο ποτέ άλλοτε κοντά σε μια συμφωνία που θα καθιστά αδύνατο για το Ιράν να κατέχει πυρηνικά όπλα» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot