×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Στη Σερβία το ΔΝΤ

Δεκέμβριος 27, 2013
jumbo-banner

Στα μέσα Φεβρουαρίου του 2014 θα μεταβεί στη Σερβία αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με σκοπό να επιβάλλει νέα συμφωνία προληπτικού, όπως τονίζεται, χαρακτήρα

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σερβίας Λάζαρ Κρστιτς, αυτό δεν είναι απλώς μικρό βήμα προόδου για τη Σερβία, αν λάβει κάποιος υπόψη τις προηγούμενες ακυρώσεις των συμφωνιών και την αρκετά σοβαρή παρεξήγηση μεταξύ του ΔΝΤ και των αρμόδιων σερβικών θεσμών όσον αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2013.

Ο Λ. Κρστιτς υπογράμμισε ότι η συμφωνία είναι σημαντική για τη Σερβία καθώς, με αυτόν τον τρόπο, η χώρα θα κάνει ακόμη ένα βήμα προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της απέναντι στις διεθνείς αγορές και θα δείξει πως ό,τι κάνει η κυβέρνηση στόχο έχει να διασφαλίσει τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος.

Δεν χρειαζόμαστε χρήματα
«Δεν χρειαζόμαστε τη συμφωνία λόγω των χρημάτων- το επίπεδο των ξένων αποθεμάτων συναλλάγματος είναι τέτοιο ώστε στις διαπραγματεύσεις δεν θα συζητηθεί η προοπτική νέου δανείου -αλλά τη χρειαζόμαστε ως σύμβολο ή επιβεβαίωση ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που υλοποιούμε είναι αξιόπιστο» κατέληξε ο κ. Κρστιτς.

Πηγή: thepressproject.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot