Σλοβενία: Στρατό στέλνει στα σύνορα η βουλή για να ελέγξει τις προσφυγικές ροές

Φεβρουάριος 23, 2016
jumbo-banner

Με νομοθέτημα αργά χθες το βράδυ η Σλοβενική βουλή αποφάσισε ο στρατός της να αναπτυχθεί στα σύνορα με την Κροατία για να φρουρεί και να βοηθήσει την αστυνομία να ελέγξει τη ροή προσφύγων και μεταναστών.

Ο νόμος αυτός εγκρίθηκε με 69 ψήφους υπέρ έναντι 5 κατά —επί συνόλου 90 εδρών— δήλωσε ο πρόεδρος της σλοβενικής Βουλής Μίλαν Μπέργκλεζ.

Ο πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ επισήμανε σε συνέντευξη τύπου πριν από την ψηφοφορία ότι το μέτρο αυτό έχει προσωρινό χαρακτήρα και μόνο.
Δεν πρόκειται για «στρατιωτική δράση», επέμεινε ο Τσέραρ. «Ο στρατός απλώς θα βοηθήσει την αστυνομία να φρουρεί τα σύνορα και να κατευθύνει τους μετανάστες που μπορεί να θέλουν να περάσουν την πράσινη ζώνη των συνόρων στα κέντρα υποδοχής», πρόσθεσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός.

Η κίνηση αυτή της Λιουμπλιάνας ακολουθεί την ανακοίνωση της γειτονικής Αυστρίας ότι επιβάλλει πλέον όριο στον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που εισέρχονται στο έδαφός της.

Η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Βέσνα Γκέρκες Σνίνταρ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να μείνουν για μεγάλο διάστημα στο έδαφός της οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot