Ρωσικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφος του ΝΑΤΟ

Μάρτιος 20, 2015
jumbo-banner

Από αεροσκάφος επιτήρησης του ΝΑΤΟ εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική θάλασσα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία αναχαιτίστηκαν πάνω από διεθνή ύδατα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/3/2015) η εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης της Λιθουανίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη, οκτώ μαχητικά Σουχόι Su-27 και Su-34 και τρία μεταγωγικά, συμμετείχαν σε μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις των τελευταίων ετών, λίγες ημέρες μετά την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας.

«Αυτά ήταν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά που εντοπίστηκαν από τις νατοϊκές αεροπορικές δυνάμεις επιτήρησης στη Βαλτική φέτος», ανέφερε η Βικτόρια Τσιμινίτε, προσθέτοντας ότι οι ρώσοι πιλότοι απενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού της θέσης τους, για να μην έχουν επαφή με το σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης από την ηπειρωτική Ρωσία στο Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ των δυο κρατών μελών του ΝΑΤΟ την Πολωνία και τη Λιθουανία, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του λιθουανικού υπουργείου Άμυνας

Συνολικά εφέτος έχουν εντοπιστεί και αναχαιτιστεί δεκαέξι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη – συλλογής πληροφοριών, ανεφοδιασμού, μεταγωγικά – από νατοϊκά μαχητικά στη Βαλτική, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες αναφορές του υπουργείου Άμυνας της Λιθουανίας.


ΠΗΓΗ armynews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot