Ρωσία και Κίνα ετοιμάζουν προσγείωση στο φεγγάρι

Ιούνιος 01, 2015
jumbo-banner

Τη συνεργασία στη διαστημική έρευνα και τη διεξαγωγή κοινών επανδρωμένων διαστημικών αποστολών σχεδιάζουν να ενισχύσουν Μόσχα και Πεκίνο.

Οι ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται τα σχέδια αυτά, υπό τον φόβο ότι η Κίνα και η Ρωσία θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ένα αντιδορυφορικό όπλο.

Η Κίνα και η Ρωσία σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια συμμαχία στην αεροδιαστημική βιομηχανία και διεξάγουν κοινές διαστημικές αποστολές στη Σελήνη, ανέφερε η εφημερίδα DWN.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη θέσπιση κοινών ενιαίων προτύπων που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της τεχνολογίας διαστημικών ταξιδιών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για συσκευές σύνδεσης και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, έγραψε η εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα το περασμένο έτος, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι η Μόσχα και το Πεκίνο ήταν έτοιμες να πραγματοποιήσουν κοινά διαστημικά προγράμματα επανδρωμένων για την εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος «χέρι με χέρι». Αυτά θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μια κοινή επανδρωμένη πτήση στο φεγγάρι, είπε ο ίδιος.

Η ΕΡΕΥΝΑ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot