Πληροφορίες ότι η Τουρκία συμφώνησε στην επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών

Μάρτιος 04, 2016
jumbo-banner

Η Άγκυρα φαίνεται πως συμφώνησε ότι όλοι οι μη Σύροι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα θα επαναπροωθούνται στην χώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δεχθεί την επαναπροώθηση των οικονομικών μεταναστών, κάτι που θα αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της συνόδου κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, από ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο προσχέδιο της συμφωνίας, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση, η Τουρκία αρνείται να δεχθεί την επαναπροώθηση προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Financial Times γράφει ότι η Άγκυρα είναι κοντά στην αποδοχή συμφωνίας που θα προβλέπει ότι όλοι οι μη Σύροι πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Ύστερα από εβδομάδες πιέσεων του Βερολίνου και των Βρυξελλών προς την Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως» για την συστηματική επιστροφή των μη Σύρων μεταναστών και δεσμεύεται ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα για την πάταξη του δικτύου των διακινητών.

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Financial Times αναφέρουν επίσης ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει να δέχεται όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που διασώζονται στα διεθνή ύδατα από την αποστολή του ΝΑΤΟ, κάτι που αποτελεί "κλειδί" για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot